Canfali Marina Alta

L'empresa SINMA d'Ondara mantindrà tots els lloc de treball

La empresa SINMA de Ondara mantendrá todos los puestos de trabajo
  26/03/2020

Garanteix  la continuïtat de les altes a la Seguretat Social i el pagament íntegre de les nòmines malgrat romandre tancades totes les instal·lacions esportives

 

L'Ajuntament d'Ondara ha decidit que l'empresa municipal SINMA Ondara mantindrà tots els llocs de treball, mentre duren les mesures de l'estat d'alarma.

Segons han informat l'alcalde, José Ramiro i el regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, l’Ajuntament ha  decidit fer un esforç per a garantir la continuïtat de les altes a la Seguretat Social i el pagament íntegre de les nòmines de tot el personal, malgrat que totes les activitats esportives, així com les instal·lacions esportives, romanen tancades fins a nou avís, sense conèixer una data per a poder restablir les activitats. Aquesta circumstància  comportarà una falta d'ingressos per les mateixes, i un alt cost de despesa estructural de l'empresa.

        En SINMA Ondara treballen actualment unes noranta persones en diferents departaments. En el que respecta als serveis essencials, el personal continua treballant al 100% durant l'estat d'alarma, continuant amb el seu treball en les seccions de la brigada d'obres i serveis, neteja viària, recollida de residus, emissora de ràdio municipal, i administració de l'empresa.

Pel que fa al personal de les Escoles Esportives Municipals, piscina i Escoleta Infantil Municipal, tal com ha explicat Francesc Giner, i ha al voltant de 47 persones contractades. D’aquestes, segons ha especificat, la majoria tenen contractes d'uns 10 mesos a temps parcial per hores de cursos i entrenaments, i, amb la mesura acordada, podran continuar en els seus treballs, donats d'alta en la Seguretat Social i cobrant la seua nòmina a final de mes. Aquesta dinàmica suposarà continuar mantenint el contacte, tutoritzant tasques a les xiquetes i xiquets d'Ondara des de casa, intentant no perdre el vincle amb ells i donant suport a les famílies, ara que tant ho necessiten per a ajudar a la convivència diària, com ja estan fent des del CEIP Sanchis Guarner. 

El regidor delegat a SINMA ha fet una crida a contribuir entre tots i totes a superar aquesta situació, i molt prompte tornar-se a veure a l'Escoleta, al Pavelló, al Poliesportiu, al Trinquet i a la Piscina.

Segons s'ha informat ja de forma oficial a la Junta de Portaveus i a totes les persones que coordinen les diferents àrees de les escoles esportives, piscina i escoleta municipals perquè ho transmeten a tot el personal, aquest haurà de seguir el pla de treball que marquen els seus coordinadors durant aquest període d'inactivitat presencial dels cursos. No obstant, si la situació actual es perllongara en el temps i no es poguera restablir la temporada o els cursos, les dates de finalització dels contractes seria la mateixa que la temporada anterior.

Així mateix, les persones encarregades de la coordinació proposaran activitats als inscrits en les respectives escoles per a realitzar en els seus domicilis. D'aquesta manera, monitors, entrenadors i educadors treballaran via telemàtica o semblant, fent ús de les ferramentes pròpies del teletreball, d'acord amb la naturalesa de la seua responsabilitat. Amb això des de SINMA s’ha pregat que estiguen sempre a disposició de l'empresa quan se sol·licite per a atendre qualsevol situació extraordinària que poguera esdevenir en les pròximes jornades.

 

EL GERIÀTRIC SENSE CASOS DE CORONAVIRUS DE MOMENT

Per altra banda, des de la residència Mare de Déu de la Soledat d'Ondara han confirmat que, de moment no tenen cap cas de contagi per coronavirus, ni entre els residents ni entre les persones que treballen en el geriàtric.

La directora del centre, Paqui Ferrando, ha apuntat que tractant-se d'una situació molt delicada en ser les persones majors el sector més afectat, ara mateix el que s'està tractant d'evitar per tots els mitjans és que el virus entre en les dependències. Amb això ha assenyalat la escrupolosa observància de tots els protocols marcats tant per Conselleria com pel Ministeri de Sanitat, i es de totes les mesures necessàries d'higiene i de neteja, tenint en compte que l’edifici és una casa, i no un hospital.

Entre les mesures que s'han adoptat destaca que no es poden fer visites, i que s'han habilitat les estades comunes com la sala gran perquè es mantinga la distància de dos metres entre els residents, quan no estan en les habitacions, –malgrat que en la institució quasi totes són compartides.

També ha indicat que, igual que en la resta de residències, en la d'Ondara també falta material, però se'ls va comunicar que avui podrien anar a arreplegar el material sol·licitat. Des de la Residència s'agraeix l'interès i les cridades de familiars i amics preocupant-se per la situació del geriàtric, a més d’agrair les donacions de particulars i empreses en aquests moments tan complicats.

 

Cercar notícies
Agenda