Com tractar les problemàtiques que afecten els joves de Dénia
L’activitat impulsada des de l’Ajuntament de Dénia per a orientar als pares sobre aspectes relacionats amb l’educació dels seus fills arriba enguany a la 25a edició. Es tracta de l’Escola de famílies ‘Educant per a previndre’ que organitza la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Prevenció d’Addiccions.
L’escola té com a objectiu ajudar les famílies a comprendre la realitat dels seus fills i filles, així com a identificar possibles riscos, conductes o problemàtiques que puguen sorgir. Des de l’Ajuntament s’explica que “les famílies són elements imprescindibles en la prevenció i, per això, necessiten informació, orientació, assessorament i formació en estratègies educatives per a fomentar la prevenció des de casa”. I es recorda que “la prevenció comença des de la infància, motiu pel qual aquesta escola no només s’adreça a famílies amb adolescents, sinó també a aquelles amb menors d’edat que busquen eines per garantir el desenvolupament saludable de tots els membres”.
En aquesta edició número 25 es presentaran a les famílies, d’una manera dinàmica, les problemàtiques actuals que poden posar en risc als xiquets, adolescents i joves a la fi de poder potenciar l’acompanyament familiar.
L’Escola de famílies es desenvolupa en cinc encontres consecutius que tindran lloc els dimecres 15, 22 i 29 de gener i 5 i 12 de febrer, a l’IES Maria Ibars, de 19 a 21 hores. Les sessions seran conduïdes per professionals de primera línia que estan en contacte directe amb els més joves i tracten les problemàtiques des de diferents àmbits i punts de vista.
Es tractaran els següents temes: com acompanyar en el procés evolutiu dels fills, comunicació efectiva a casa, límits que eduquen, joves i addiccions i educació afectiva i impacte de la pornografia.
Per a realitzar la inscripció a l’Escola de famílies s’ha de facilitar el nom i cognoms, telèfon i adreça de correu electrònic a la UPCCA pels mitjans següents: a través de l’enllaç https://forms.gle/nWbqQxKsn56xsnYz9, per WhatsApp al telèfon 628 076 449, per correu electrònic a upccadenia@ayto-denia.es i en les xarxes socials de la UPCCA: @UPCCAdenia.