Canfali Marina Alta

La Guàrdia Civil esclareix mig centenar de robatoris en vivendes en la Marina Alta

La Guardia Civil  esclarece medio centenar de robos en viviendas en la Marina Alta
  02/04/2018


La Guàrdia Civil ha detingut a 7 persones, 6 homes i 1 dona, tots espanyols d'entre 28 i 59 anys, per ser els presumptes autors de 58 delictes de robatori en interior d'habitatge, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, usurpació de habitatge i defraudació de fluid elèctric. Cinc dels set detinguts ja han ingressat a la presó.

Dos germans d'Orba, que comptaven ja amb nombrosos antecedents delictius, van decidir unir-se a finals de l'any 2017 per iniciar una sèrie de robatoris per la Marina Alta. Assaltaven cases de camp i habitatges aïllats.
Planificaven els robatoris durant el dia, vigilant habitatges, analitzant els punts per on entrar, i quins objectes eren susceptibles de ser sostrets, perquè, un cop entrada la nit, poguessin cometre el delicte sense imprevistos.
Generalment, cometien els robatoris en cases on sabien per endavant que no hi hauria ningú, però una nit, a la localitat de Sanet i Negrals, van ser sorpresos pels propietaris, i van escometre amb violència contra la propietària fins a trencar dos ossos del canell.
D'acord créixer la seua activitat delictiva, la necessitat de suport logístic per al trasllat i la venda del sostret també va créixer i es va fer necessària la implicació d'altres dos germans.
Un d'ells, que vivia a Benidoleig, els facilitava el vehicle per al transport (turisme o furgoneta, depenent del volum del robat). El quart germà, resident a València, li donava sortida a l'or i les joies, ja que tenia contactes que el compraven sense que quedés reflectit en cap registre, o que fins i tot aportaven el seu DNI per a la venda.

Cercar notícies
Agenda