La Guàrdia Civil evita l'ocupació d'una casa a Xàbia

La Guardia Civil evita la ocupación de una vivienda en Xàbia
  11/07/2022

La Guàrdia Civil d'Alacant ha frustrat l'ocupació d'una casa a Xàbia. L'operació es va iniciar després de rebre una denúncia del propietari i va comptar amb la col·laboració de la Policia Local. Cinc persones han sigut detingudes pels presumptes delictes de violació de domicili, danys i robatori amb força.

Els fets van ocórrer el passat 4 de juny. L'amo de l'immoble va avisar a la Guàrdia Civil que hi havia gent intentant entrar a la casa. Ràpidament, una patrulla amb el suport de la Policia Local va acudir a l'immoble, escoltant colps en el seu interior. Els  agents van procedir a la identificació de cinc persones que es trobaven dins: quatre homes de 38 a 57 anys i de nacionalitats espanyola i britànica i una dona de 42 anys i nacionalitat britànica. alguns d'ells tenien multitud d'antecedents policials per delictes relacionats contra el patrimoni. Un d'ells fins i tot tenia en vigor un assenyalament judicial de cerca, detenció i personació, procedent d'un jutjat d'Elda per un delicte contra la seguretat viària.

Davant la clara intenció d'usurpar l'immoble, els agents ho van impedir, van informar els identificats de la comissió d'un delicte d'usurpació i van instar que abandonaren la casa, una cosa a la qual van accedir sense oposar resistència.

Els agents van realitzar una inspecció ocular dels danys que els detinguts havien ocasionat en l'habitatge en accedir, i posteriorment van informar el propietari que havia de prendre les mesures necessàries perquè aquesta situació no es produïsca en el futur.

Aquesta actuació s'ha realitzat dins del marc del Pla Operatiu davant l'Ocupació Il·legal d'Immobles. La Guàrdia Civil recomana que es potencie l'ús de l'app AlertCops entre les associacions d'afectats, propietaris, veïns, etc., amb la finalitat que les Forces i Cossos de Seguretat tinguen un coneixement el més ràpid possible de quan s'està produint una ocupació, amb la finalitat d'evitar-ho.

<<< Tornar a la portada