La Pasqua es viu d’un altra manera a Benissa

La Pascua se vive de un otra manera en Benissa
  01/04/2022
Un passeig per la vora de la mar sota la llum de la lluna plena

La Setmana Santa i la Pasqua es viu d’un altra manera a Benissa o, si més no, d’una forma molt, molt intensa. I tot perquè cal aprofitar les vacances d’escola i l’arribada de gent de fora per oferir el millor de la terreta. Perquè sabem i podem, ja que recursos i idees hi ha, i de valent. El regidor de Turisme, Jorge Ivars, ha presentat una programació que abasta activitats de tot tipus i per a tothom en un esforç comú per fer de Benissa la destinació ideal per a la Setmana Santa i Pasqua, sense necessitat d’anar molt més lluny.

            I, per a mostra, un botó. Qui pot oferir un recorregut vora mar, pel Passeig Ecològic del Litoral, aprofitant la llum de la lluna plena? Sí, com lligen. El dissabte 16 d’abril, a les 20.30 hores, i, a més, amb un guia. Es pot demanar res més? Les inscripcions es van en el web www.benissa.es. I encara hi ha més coses, igual o més atractives. Per exemple, unes jornades gastronòmiques, del 8 al 18 d’abril, on deu bars i restaurants locals ofereixen tapes i plats –per a dinar o sopar- amb productes típics de la terra, com ara coques de dacsa, figatells, mullador de pelleta, coques d’embotit o anxova, caspell de borreta, arròs melós, pilotes de putxero... i pare que la boca es fa aigua.

            Menjar, beure i riure amb premi perquè l’Associació Turística Empresarial de Benissa (ATEBE) s’ha sumat a la iniciativa i sortejarà un cap de setmana per a dos persones del 23 al 25 de setembre. Per això, Si vius la Pasqua a Benissa –títol genèric de la campanya- pots guanyar premis com un allotjament en una casa rural, un desdejuni, un dinar i un sopar. Sols cal emplenar la papereta i que la sort t’acompanye! I, si no en tens prou, dos tasses perquè l’Associació de Comerciants i Empresaris sorteja també 20 cabassos amb productes típics de Pasqua. Si vols mona i cabàs, comprant a Benissa n’aconseguiràs. Està clar, cert? No hem acabat encara perquè hi ha un programa de visites guiades i un concert de música religiosa al Convent Franciscà, amb l’Orquestra de Cambra de l’Orquestra Simfònica d’Alacant, el diumenge 10 d’abril.

            I què fem amb la xicalla? Està tot previst amb les activitats infantil de la Mona de Pasqua, tot un clàssic, per a xiquets i xiquetes de 3 a 11 anys. Els dies programats per a ells són del 19 al 22 d’abril, i el 26 i 27, de 9 a 14 hores. El 19 d’abril, d’11 a 14 hores, es farà la Gimcana Warriors, per a públic de 10 a 16 anys, al Pàrquing de l’Avinguda Constitució. I, per acabar, una excursió a Vitalparcentre, Espai Natural d’Aventures a Parcent, el 21 d’abril, de 10 a 18 hores, per a joves a partir de 13 anys.

            Els diferents espais culturals i el Casal Jove tindran un horari especial en Setmana Santa i Pasqua i es posarà en marxa el Benibús, el servei gratuït d’autobús que connecta el centre històrica amb la zona costanera. Ivars diu que “hem d’aprofitar el temps que el coronavirus ens ha furtat i gaudir de totes les propostes a l’aire lliure i també aquelles que són d’interior, perquè ara hi ha més aforament”.

            No és mala idea passar la Pasqua a Benissa, no creuen?

<<< Tornar a la portada