La Policia Local de Dénia tindrà una unitat específica contra els delictes d'odi 

La Policía Local de Dénia tendrá una unidad específica contra los delitos de odio 
  06/10/2021

Tots els agents rebran un curs en els pròxims mesos sobre atenció i prevenció de les agressions al col·lectiu LGTBI

 

La plantilla de la Policia Local de Dénia rebrà formació específica per a atendre els casos de delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBI. Els cassisos 100 agents que integren la plantilla assistiran a un curs de sensibilització i conscienciació sobre diversitat sexual que els permetrà identificar i atendre les víctimes de la violència exercida contra una persona per la seua orientació sexual, al mateix temps que previndre i treballar per erradicar l'anomenada diversifobia. El curs, pioner en la Comunitat Valenciana perquè es formarà a tota la plantilla i per l'enfocament multidisciplinari que se li ha donat, introduint el punt de vista de la sexologia, tindrà una duració de 20 hores i s'impartirà en l'últim trimestre de l'any. Obrirà el camí per a crear al llarg de 2022 una unitat policial especialitzada, tal com contempla l'I Pla de Diversitat Sexual del Municipi. 

El regidor de Protecció Ciutadana, Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, s'ha referit a l'increment de la violència contra el col·lectiu LGTBI en els últims anys i a la necessitat de garantir els seus drets. Encara que la llei contempla la creació dels grups contra els delictes d'odi i la discriminació sexual de la Policia Local per a municipis de més de 50.000 habitants, s'ha considerat oportú comptar amb agents especialitzats donat el volum de població que aconsegueix la ciutat en determinades èpoques de l'any i que triplica aquesta xifra.

El coordinador del curs, Vicent Bataller, sexòleg, doctor en medicina i president de l'Associació de Sexologia sense Fronteres del País Valencià, ha precisat que el curs permetrà als agents tindre les eines, habilitats i coneixements per a detectar els delictes d'odi i saber com gestionar-los, a més d'acte reflexionar sobre la identitat sexual i la seua formació per a entendre millor la diversitat i posar fi a molts prejudicis.

Bataller ha mostrat la seua preocupació per les conductes que atempten comptar la llibertat sexual, moltes vegades lligades amb el patriarcat, la mala educació o comportaments inadequats i repetits des de la infància.

Una altra de les formadores del curs, María Isabel López, treballadora social, sociòloga i sexòloga, s'ha referit a la participació de la ciutadania, que podrà fer les seues aportacions sobre casos concrets i experiències i també suggeriments -des de ja mateix i a fins al 14 de gener- a través d'un correu electrònic. 

El magistrat i policia local en excedència Alejandro Campos intervindrà també en el curs per a situar els delictes d'odi i la seua relació amb estereotips creats, el discurs de l'odi, les xarxes socials o l'esport, a més d'analitzar el marc jurídic i incidir en la corresponsabilitat social en la gestió de la diversitat, centrant-se en el paper administració pública i de Policia Local.

El coordinador de la Unitat LGTBIpol de la Vall d'Uixó, Diego Morente, parlarà sobre el funcionament de la Unitat LGTBIpol de la Vall d’Uixò. Per la seua experiència, considera fonamental formar als agents abans que es pose la unitat específica en marxa i opina que la prevenció i la visualització són fonamentals per a combatre els delictes d'odi per l'orientació sexual. 

El cap de la Policia Local de Dénia, Pepe Martínez Espasa, ha qualificat el projecte de “molt ambiciós” i ha parlat del paper transformador de la societat dels agents de policia. 

El correu electrònic per a l'aportació de suggeriments és sexologiasensefronteresdenia@gmail.com.

 

 

<<< Tornar a la portada