La Policia Nacional deté a una jove de Dénia per estafes en pàgines web de venda d'objectes de segona mà

La Policía Nacional detiene a una joven de Dénia por estafas en páginas web de venta de objetos de segunda mano
  11/06/2020

Va utilitzar els documents de les mates per a suplantar la seua identitat i captar a nous perjudicats 

La Policia Nacional ha detingut a Dénia a una jove espanyola de 22 anys d'edat com a presumpta autora de cinc delictes d'estafa a través de pàgines web d'internet de compravenda d'objectes de segona mà. Utilitzava els documents de les víctimes per a fer-se passar per elles, per la qual cosa també ha incorregut en un presumpte delicte d'usurpació d'estat civil. S'han trobat afectats a Sevilla, Saragossa, Santiago de Compostel·la, Talavera de la Reina i Màlaga, si bé la investigació continua oberta i els agents no descarten localitzar a més persones. 

En la Comissaria de Policia Nacional es van rebre diverses denúncies que coincidien que el lliurament dels productes comprats als presumptament estafats es realitzava en aquesta localitat. La detinguda s'estava aprofitant de la situació de confinament imposada per l'estat d'alarma, que va propiciar el va augmentar les transaccions electròniques que eren entregades per missatgeria i va crear diversos perfils en pàgines web de comerç electrònic. D'aquesta manera, i mitjançant pàgines en internet de compravenda d'objectes de segona mà, va adquirir un mòbil d'alta gamma valorat en més de 1.000 euros amb la condició d'abonar-lo una vegada rebut, cosa que mai va fer. Una vegada que va tindre el terminal, ho va vendre en les mateixes pàgines web amb la condició de remetre-ho al comprador una vegada rebut els diners, fet que mai va arribar a realitzar-se.

Posteriorment, va utilitzar eixe terminal per a canviar-ho per un patinet elèctric, que li va ser entregat per una empresa de missatgeria i el propietari de la qual es va quedar sense la contraprestació pactada.

En totes aquestes gestions la detinguda va fer ús de les còpies de la documentació personals que les seues víctimes li remetien. Després, utilitzava el document que una víctima li havia remés per a fer-se passar per aquesta amb un nou perjudicat.

Durant el registre en el domicili de la dona, els policies van recuperar part dels objectes implicats en les estafes.

Subscriu-te!