La Setmana de la Vela de Xàbia creix en l'esportiu i recupera el pols social 

La Semana de la Vela de Xàbia crece en lo deportivo y recupera el pulso social 
  16/08/2022
A més de les proves clàssiques, es consoliden competicions com les de windsurf i s'estrena la iniciativa del “rem solidari” El programa s'obri aquest dijous amb la cita popular estrela: el concurs de paella

La Setmana de la Vela del Club Nàutic Xàbia compleix la seua quaranté-huitena edició amb un gran programa esportiu que creix en participació i que entremescla les competicions clàssiques -com el Trofeu Sir Thomas Lipton o Comodor Federico Gimeno, a més de les de vela lleugera- amb altres més noves que es consoliden amb força, com les de windsurt. A més, l'organització s'atreveix amb altres iniciatives noves com les Palades Solidàries, una prova que reforça la línia del club de promoure el rem entre les dones i impulsar causa de la lluita contra el càncer de mama. A més, un altre dels motius de goig per al club és que el seu capítol social recupera tot el seu pols, a més amb propostes molt interessants i millorades. Per a començar, s'espera un bon ambient per al concurs de paelles d'aquest mateix dijous amb què arranquen les trobades socials.
    La vicepresidenta del club, Marta Camps, al costat de la Vocal d'Esdeveniments Socials i Culturals, Pilar de la Cuadra, i el director esportiu de la Setmana de la Vela, Carlos Carbonell, van participar en la presentació de la Setmana de la Vela. Els representants de l'entitat no van ocultar l'entusiasme amb el qual afronten aquesta edició no sols per les altes perspectives de participació, sinó també per altres causes que s'han acumulat en els últims mesos, com la renovació de la concessió o les millores de les instal·lacions, tal com va apuntar Camps. 
    La Setmana de la Vela confia a convocar fins a tres-centes esportistes en les diferents modalitats, segons va apuntar el seu director esportiu. Per a començar, aquest dijous es posa en marxa el Trofeu Sir Thomas Lipton, i dissabte que ve 20 el trofeu Comodor Federico Gimeno, que trasllada el seu horari d'inici a les 12 hores. El 25 d'agost arrancaran les cites de vela juvenil i infantil juntament amb el trofeu de windsurf, i el 27 i 28 es disputarà el trofeu Rodolfo Tomás d'Optimist i 420. Finalment, la jornada de Palades Solidària serà el 28 d'agost.

PAELLES, FESTA INFANTIL, EXPOSICIÓ,…

    En el capítol social i cultural, De la quadra va fer un repàs al calendari, que s'estrenarà aquest dijous amb el concurs de paelles, i que enguany incorpora com a novetat el sorteig d'un sopar per a dues persones en el restaurant del club. El divendres 19 serà la festa infantil, a les 19 hores, i el dissabte 20 el sopar de gala i lliurament de trofeus de les primeres proves. La resta d'actes de lliurament de trofeus se celebraran al final de les diferents competicions i s'acompanyaran amb un berenar. 
    A més, en aquests dies podrà visitar-se a la sala cultural del club l'exposició de Joana Bisquert, una artista de Xàbia que retrata en les seues pintures escenes del municipi, entre elles també les marítimes. Amb aquesta mostres el club completa un gran programa cultural que a més ha comptat amb altres exposicions com les d'Óscar Bento i Javier Soler, a més d'altres trobades i xarrades. Un capítol, el cultural, pel qual el club també manifesta el seu interés per potenciar.

<<< Tornar a la portada