La Vall de Laguar organitza unes jornades de turisme cinegètic per al proper cap de setmana

La Vall de Laguar organiza unas jornadas de turismo cinegético para el próximo fin de semana
  23/10/2023

Taules rodones, showcooking i degustacions de plats tradicionals de caça componen el menú de les primeres jornades de turisme cinegètic organitzades per l'Ajuntament de Laguar per al proper cap de setmana amb el patrocini del Patronat de Turisme Costa Blanca i la col·laboració de les associacions de caçadors i d'empresaris turístics que es troben en procés de constitució.

Les activitats tindran el seu inici el dissabte 28 amb una sèrie de taules rodones i demostracions a càrrec d'acreditats especialistes en les diferents vessants de la matèria. En concret, el Centre Social de Campell albergarà la part formativa a les 10 hores amb “Turisme cinegètic amenaça o oportunitat per al desenvolupament rural” pel coordinador acadèmic de Gasterra-Universitat d'Alacant, Enrique Moltó, la representant de la secció forestal de la Unitat de Caça i Pesca, Alejandra Llopis, professor de Turisme de la Universitat Politècnica de València, Joan Carles Cambrils i els representants de l'Associació de Caçadors de la Vall de Laguar. Aquest primer fòrum donarà pas a les 11 al titulat “La caça com a recurs contra la despoblació. Claus d'èxit” a càrrec del portaveu del Patronat de Turisme de la Diputació de València, Xavier Pascual, del sociòleg de la Universitat de València, Pau Pérez i de l'Agent de Desenvolupament Local d'Ademuz, Encar Moya. Clausurarà els fòrums de debat la taula titulada “Gastronomia i caça producte” que, de 13 a 14 hores, integraran el xef del restaurant Pont Sec de Dénia, Pep Romani, el cuiner del restaurant Beat de Calp amb una estrella Michelin, José Manuel Miguel , l'excap de cuina del prestigiós restaurant El Bulli, Kristian Lutaud, el propietari del restaurant l'Escaleta de Cocentaina amb dues estrelles Michelin, Alberto Redrado, amb el director de la Càtedra Carmencita de la Universitat d'Alacant, Josep Bernabeu.

L'organització ha elegit el Centre Social de Benimaurell com a seu per a les demostracions culinàries “Bolets i caça” protagonitzaran Federico Guajardo com a cap de cuina del restaurant La venda de posa-El Carreter de 10 a 10.45 hores; “La cuina micològica i cinegètica” a càrrec de José Manuel López –cap de cuina del restaurant Peix i Brases de Dénia- d'11 a 11.45 h; “La caça al restaurant Alahuar” a càrrec de Vicent Mengual de 12 a 12.45 hores; “Arròs de caça” impartit pel mestre cuiner i docent Vicente Simó de 13 a 13.45 hores. Ja a la tarda seguirà aquesta dinàmica amb “Bolets a la cuina” pel mestre cuiner de caça i bolets Raúl Barruguer de 17 a 17.45; La caça, territori i el Nou Cavall Verd a càrrec del xef d'aquest restaurant, Evarist Miralles de 18 a 18.45; i Degustació de vins de l'entorn i embotits de Ca Rabosa per Fernando Sastre i Sergi Soria de 19 a 20 hores.

Completa l'oferta del cap de setmana el dinar tradicional de la Vall de Laguar al restaurant Oasis i el sopar amb productes de caça a l'hotel Alahuar previstos per al dissabte 28, i els jocs infantils al parc de Fleix i el dinar de gaspatxo tradicional cuinat amb llenya al restaurant Cavall Verd que albergarà l'associació de caçadors, turisme i premsa especialitzada programats per al diumenge 29. Els tres establiments amb requeriment de reserva prèvia per atendre els interessats a participar-hi.

<<< Tornar a la portada