Labora llança el primer programa específic que ofereix formació i salari a dones desocupades
Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha posat en marxa el primer programa específic que ofereix formació i salari, els tallers d'ocupació, dirigit de manera exclusiva a les dones desocupades.
D'aquesta manera, des d'aquest dimecres les entitats locals poden sol·licitar les subvencions en la pàgina web de labora per a posar en marxa tallers d'ocupació i tallers d'ocupació dirigits de manera exclusiva a les dones desocupades.
Els tallers d'ocupació són un programa mixt d'ocupació i formació que busquen millorar l'ocupabilitat de les persones demandants d'ocupació a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge que millore la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.
Una de les característiques principals dels tallers d'ocupació és que les persones cobren un salari des del primer dia que s'inicia el programa i que reben formació en una professió i la posen en pràctica a través de treballs en les entitats locals que els organitzen.
Amb la posada en marxa dels tallers d'ocupació dirigits de manera exclusiva a les dones desocupades Labora cerca afavorir la reducció de la bretxa laboral que encara és molt latent en determinades professionals laborals en la nostra Comunitat Valenciana. Cal recordar que la formació és totalment gratuïta per a l'alumnat.
Aquests tallers d'ocupació consoliden l'aposta de la Conselleria d'Economia per l'educació i la formació com mig d'accés a un treball més estable i de qualitat.
Per a sol·licitar formar part d'un taller d'ocupació és important fer-lo constar en la demanda, tal com s'explica en aquest videotutorial: consultar ací. Les persones interessades també poden posar-se en contacte amb el seu Espai Labora a través del següent enllaç: consultar ací.
Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu i tots els projectes dels tallers d'ocupació constaran d'un itinerari formatiu amb la impartició consecutiva d'un certificat de professionalitat de nivell 1 i un altre de nivell 2 o bé un de nivell 2 i un altre de nivell 3, de la mateixa família.
Així mateix, l'alumnat rep formació en inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere, alfabetització informàtica, informàtica i internet i formació bàsica de riscos laborals, de 30 hores de duració.