Canfali Marina Alta

L’Ajuntament d’Ondara commemora el 50 aniversari de la Policia Local amb diferents activitats del 22 al 29 de setembre

L’Ajuntament d’Ondara commemora el 50 aniversari de la Policia Local amb diferents activitats del 22 al 29 de setembre
  06/09/2018

 

L'alcalde d'Ondara, José Ramiro, i el cap de la Policia Local d'Ondara, Toni Galiano, han presentat el programa d'actes que s'ha elaborat per a commemorar el 50è Aniversari de la fundació del cos de Policia Local d'Ondara del 22 al 29 de setembre.

        Ramiro ha agraït a tots els col·laboradors i patrocinadors dels actes, empreses i institucions que s'han bolcat en la proposta, i ha reconegut la labor del cap de la Policia Local i dels agents en l'elaboració de l'esdeveniment, aprofitant per a animar a la ciutadania del municipi i de la comarca a participar en les diferents activitats programada.

        Per la seua banda, Galiano ha explicat que amb aquests actes commemoratius es pretén recordar i homenatjar a qui, segons ell “ha estat al capdavant de les tasques de prevenció, seguretat i benestar dels ciutadans i ciutadanes d'Ondara". En aquesta dinàmica ha recordat que es un acta del plenari municipal de 1968 la que dona constància del cos de   Policia Local d'Ondara, amb Bernardo Molines com a cap.

        L’actual cap del cos local de seguretat ha subratllat l’increment registrat en la plantilla en els últims anys, que ha fet passar de huit efectius en 1996 als actuals vint, els quals compten amb molts mitjans que altres municipis no tenen. En això ha destacat la disposició de l’actual equip de govern per a anar dotant a la Policia Local de les últimes tecnologies com són els jupetins antibales personalitzats, taser, dos vehicles equipats de primera intervenció o la dotació de tablets als vehicles. No obstant, segons remarca "el millor és l'equip humà que tenim".

        Aquesta consideració ha estat compartida per Ramiro qui ha incidit en que els agents “fan un  treball dia a dia que facilita la vida a la ciutadania i també a l'administració". Treball que, segons apunta, ha estat el principal argument de l’actual executiu per a, des de la seua arribada al govern, dotar al cos de més mitjans i s'han posat en marxa les diferents unitats policials, millorant el servei en els últims anys. En concret, ha informat de que actualment la Policia Local integra als departaments de  mediació, violència de gènere i menors, medi ambient, agent tutor, i la unitat administrativa que s’ocupa de guals i talls de carrers.

        Tot això ha quedat incorporat al pressupost anual que l'Ajuntament d'Ondara destina a la seguretat ciutadana, el qual, segons ha detallat, en l'exercici 2017 va ascendir a 664.079 euros -encara que inclou tant les partides de Policia Local com la de Protecció Civil- el que suposa un notable increment sobre els 556.887 euros consignats l’any 2014. Tot això ha estat justificat per Ramiro per a subratllar que la Policia Local d'Ondara presta un servei a la ciutadania 24 hores al dia tots els dies de l'any, suposant en molts casos el primer contacte del veí o veïna amb l'Ajuntament. També, respecte al nombre d'integrants de la plantilla policial, ha volgut matisar que si bé Ondara té 6.700 habitants, per exemple, aquesta població es triplica en una vesprada de major afluència al Centre Comercial, i és el departament de la Policia Local d'Ondara el que presta el servei.

Cercar notícies
Agenda