L’Ajuntament d’Ondara impulsa el programa de benestar emocional als centres educatius

L’Ajuntament d’Ondara impulsa el programa de benestar emocional als centres educatius
  27/02/2024

Les Regidories de Benestar, Educació i Sanitat d’Ondara han presentat el programa de Benestar Emocional dirigit a l’IES Xebic i CEIP Sanchis Guarner que han configurat conjuntament els tres departaments per a desenvolupar-se al llarg de les pròximes setmanes.

Segons han explicat Nerea Mallol com a responsable en l’àrea de Serveis Socials; Rosa Ana Marí en la d’Educació, i Jordi Ruiz en la de Sanitat, aquesta iniciativa, dirigida a cuidar de la salut mental de la població més jove, compta amb un programa de recursos i assessorament d’AMADEM.

En concret, té previst començar els dies 10 i 12 de març amb un taller a l’IES Xebic per a 1er d’ESO, consistent en una dinàmica participativa sobre Salut Mental: Autoconeixement, control de la impulsivitat i resistència a la frustració. Seguirà el 18 d’abril, a l’IES Xebic, amb la “Bústia de Salut Mental” en l’hora del pati i amb la xerrada participativa “Vesprades en família” per a famílies d’Educació Secundària. També hi haurà una bústia online per deixar consultes, que es resoldran o es derivaran als especialistes pertinents. Finalment, el CEIP Sanchis Guarner albergarà el 25 d’abril una dinàmica participativa en gestió d’emocions dirigida a l’alumnat de 5è de Primària per a conèixer les emocions; identificar-les, i aprendre a regular-les.

La regidora de Serveis Socials ha incidit en la salut mental és una qüestió de primer ordre en els programes electorals de l’equip de govern. “Tot i que en Serveis Socials hi ha diferents programes, pensàvem que era important ampliar l’oferta, en aquest cas, a la població més jove”.

Per la seua banda, Rosa Ana Marí, com a regidora d’Educació, ha justificat la mesura en ares al constant contacte del departament amb els centres docents per facilitar qualsevol recurs que implique una millora en el seu desenvolupament, i, segons remarca “ aquest programa servirà per a donar-los eines per enfrontar i gestionar qüestions emocionals”.

Ambdues consideracions han estat compartides per Jordi Ruíz, qui indica que “la salut mental és un problema molt important i malauradament, és costós accedir a professionals de forma pública, per això amb aquest programa pretenem anar un pas més enllà i donar una resposta adequada”.

Finalment, els tres han mostrat la seua esperança en que el pròxim any es puga repetir i ampliar a més cursos

<<< Tornar a la portada