Canfali Marina Alta

Les Aules de la Tercera Edat de Dénia ofereixen 23 tallers "per fomentar la vellesa activa i evitar la depressió"

Las Aulas de la Tercera Edad de Dénia ofertan 23 talleres “para fomentar la vejez activa y evitar la depresión”
  14/09/2019

Pilates, ceràmica, informàtica, anglès ... més de 1.200 places i molt on triar

Les Aules de la Tercera Edat, un projecte amb un imminent caràcter social, es van implantar a la ciutat l'any 2001 impulsades per la psicòloga de Serveis Socials Elvira Ros, jubilada en l'actualitat. Potser alguns, per total desinformació, qualifiquen despectivament la iniciativa com "de vells o per a gent gran". La seua essència és justament la contrària: "una nova manera d'entendre i promoure la vellesa activa".
La regidora del Major, Elisabet Cardona, i la tècnica encarregada de l'àrea, Susana García, subratllen que les Aules de la Tercera Edat constitueixen, en síntesi, un programa enfocat cap a les persones grans que deixen enrere el món laboral, bé perquè s'han jubilat als 65 anys o bé perquè des dels 55 no estan en actiu. És aquest col·lectiu el que està cridat a nodrir-se de les múltiples opcions qeu s'oferten.
Susana García explica que "cal veure més enllà dels tallers, perquè les activitats són un sistema de prevenció i d'ajuda. Cal pensar en que parlem de persones grans que poden tenir una etapa difícil, bé perquè han deixat de treballar i no saben què fer o perquè han perdut les seues parelles. Inscriure's aquí dóna un motiu per sortir al carrer, arreglar-se i conèixer gent nova, i això evita depressions o que es pense en anar al metge contínuament, per exemple ".

Cercar notícies
Agenda