Canfali Marina Alta

Els Pòsits de Dénia i Xàbia no faenaran aquesta setmana per cautela davant el Coronavirus i per la forta caiguda de preus que ha provocat el fre de demanda de la hostaleria

Las Cofradías de Dénia y Xàbia no faenaran esta semana por cautela ante el Coronavirus i por la fuerte caída de precios que ha provocado el freno de demanda de la hostelería
  16/03/2020

Les embarcacions dels Pòsits de Dénia i Xàbia han decidit no eixir a faenar aquestos dies -al menys al llarg de la setmana- principalment per la caiguda espectacular que ha sofert el preu del marisc i el peix davant el fre de la demanda del sector de la hostaleria. Les previsions de mal oratge per a aquesta setmana ha estat un altre dels motius que ha ajudat a prendre la decisió. Però sobretot també la cautela davant la crisi del Coronavirus ha fet que les directives d'ambdós posits es plantejaren la possibilitat de quedar-se a terra, i analitzar segons com evolucionen els esdeveniments de cara a la pròxima setmana. En total seran vora vint-i-cinc embarcacions, principalment d’arrossegament i arts menors, les que quedaran amarrades al port en els pròxims dies. En principi el pòsit de Calp mantindrà la seua activitat amb normalitat. 

La mesura no va a afectar al subministrament alimentari, segons aclareixen des de fonts dels col·lectius de pescadors, ja que ells no són els principals proveïdors de les grans cadenes de supermercats.

No obstant això, tres embarcacions de Xàbia, el Chorroll I, el Chorroll II i el Vicente Mata, han iniciat els seus treballs a Vinaròs al costat de la flota que subministra peix a la mercantil Mercadona.

Cercar notícies
Agenda