Les empreses de lloguer de cotxes es reactiven després de tres mesos sota mínims

Las empresas de alquiler de coches se reactivan después de tres meses bajo mínimos
  11/07/2020

Les empreses de lloguer de cotxes comencen a veure la llum al final del túnel després de tres llargs mesos sota mínims. La declaració de l'estat d'alarma per la crisi sanitària va tallar d'arrel una de les campanyes més fortes de l'any, la Setmana Santa i Pasqua. Però, a més, la planificació anual de compra de cotxes nous o els contractes de subarrendament estava ja feta i, en el millor dels casos, s'ha pogut fer marxa enrere. La major part dels seus clients són turistes estrangers que venen a Espanya a passar les seues vacances. L'obertura de fronteres anunciada per a l'1 de juliol –que després es va avançar al 21 de juny en acabar l'estat d'alarma- ha sigut clau per a reflotar un sector que s'havia quedat parat.

            Manolo Giner, de Rent a Car Giner, de Benissa, assegura que “el 85% dels nostres clients són estrangers i ara arranquem a treballar amb certa normalitat. El passat cap de setmana va entrar gent i s'espera que aquest siga millor”. Així i tot, “els números d'aquest estiu no tindran res a veure amb els d'altres anys, això ho tenim clar”. El motiu no és un altre que els turistes en origen, alemanys, britànics, belgues i  holandesos. “La crisi sanitària no està controlada al 100% en cap país i això es notarà. Els russos, per exemple, encara no poden volar a la nostra destinació”, comenta Giner.

            El servei també s'ha adaptat a la nova realitat i Rent a Car Giner disposa del segell de qualitat Turisme Responsable. Els cotxes es desinfecten quan són retornats en la seu central de Benissa i també en les subseus d'Alacant i València. “Posem l'accent principalment en zones com el volant, el canvi de marxes i els cinturons de seguretat. Cobrim tot amb un plàstic que retirem quan el client s'emporta el vehicle”, apunta Giner. “Esperem que els mateixos clients, el boca a boca, ens ajuden a difondre que tot va bé i el servei és segur”, afig.

            El COVID-19 romandrà llarg temps en el record perquè “no ens havíem vist mai en una situació com aquesta. Ha sigut un caos total. Només teníem el 15% de la flota en servei. De tindre més d'un centenar de cotxes al carrer, passem a 15 o 20”, subratlla Giner. “Alguns dels nostres clients”, recorda, “es van anar i vam haver d'anar a recollir els cotxes a la seua casa”. L'empresa no ha tancat en cap moment “perquè treballem portes a dins per a cobrir els serveis mínims”. Si ha sigut necessari tramitar un ERTE parcial “perquè no hi havia treball per a tota la plantilla”. “No sabem quant temps durarà això, està tot en l'aire amb el tema dels rebrots. Anem pas a pas i ara afrontem una campanya d'estiu que cada any s'allarga més. A veure què passa”, conclou Giner.

Subscriu-te!