Les XV Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó de Pego fomenten la creativitat de l'hostaleria local

  • Las XV Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó de Pego fomentan la creatividad de la hostelería local
  • Las XV Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó de Pego fomentan la creatividad de la hostelería local
  24/10/2024

El valor afegit de disposar d’un producte al que la proximitat li dona una singularitat diferencial ha estat reivindicat a la XV edició de les Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba i bombó de Pego per part dels catorze establiments participants.

Amb aixa premissa, els diferents cuiners dels restaurants Rafel, Zorrilla i l’Om, i bars com Daniel, Ca Briones, El Moss, Llit i taula, Casino, Sabors de la terreta, El baret de Ximo i Xarito, La Placeta, Tot cuina Chacarita i Aranbea s’han calfat el cap per a barrejar la tradicional crosta o l’arròs al forn, amb fesol i penca o el del senyoret amb una aposta per la creativitat. Aquesta ha quedat palesa al llarg de la setmana en plats indistintament en les vessant de caldosos i sec amb creacions culinàries com “arròs melós de sèpia, gambeta i espinacs”, “paella de polp i carxofes”, “paella de boletus, pato i foie”, “arròs amb ànec, bolets i castanyes”, “arròs a banda de vaca madurada amb “tuètano” lacat i brassejat”, “arròs de cranc blau i anques de granota”, “arròs melós de pollastre i verdura de la marjal”, “paella de caragols i costella”,  “arròs sec amb polp i allioli d’all negre”  “arròs amb magret d’ànec i trompetes de la mort” o “arròs amb all tendre i esclatasangs”.

 

AQUEST CAP DE SETMANA LA RECTA FINAL

Aquest aspecte creatiu ha estat destacat pel regidor de Promoció Econòmica i Creama, Raúl Tamarit, per a elogiar la predisposició a l’esforç del sector hostaler pegolí per a buscar l’excel·lència d’un esdeveniment que han convertit en una referència de la gastronomia de la comarca fins al punt d’ampliar les edicions a dos vegades a l’any amb una dinàmica que abasta dos caps de setmana per tal d’afavorir una major afluència de visitants.

Així mateix ha convidat als amants de la gastronomia tant de la Marina Alta com de les comarques veïnes a visitar Pego durant aquest cap de setmana per a degustar l’ampla oferta d’arrossos que es troba disponible als catorze establiments i de la que poden consultar a la web de l’Ajuntament la graella de menús i preus de cara a fer una reserva prèvia que resulta recomanable per a la comoditat del servei.

<<< Tornar a la portada