Les Jornades de Turisme Cinegètic desplacen l’epicentre de la gastronomia comarcal a la Vall de Laguar per un cap de setmana

  • Les Jornades de Turisme Cinegètic desplacen l’epicentre de la gastronomia comarcal a la Vall  de Laguar per un cap de setmana
  • Les Jornades de Turisme Cinegètic desplacen l’epicentre de la gastronomia comarcal a la Vall  de Laguar per un cap de setmana
  28/10/2023

Diferents experts en matèria culinària, gestió del territori i promoció han conclòs la conveniència de fer de la caça sostenible un recurs turístic a municipis com la Vall de Laguar, en el transcurs de les I Jornades de Turisme Cinegètic, organitzades des de l’Ajuntament mitjançant l’oportuna subvenció del Patronat de Turisme Costa Blanca.

            L’esdeveniment ha convertit a aquest municipi de l’interior de la comarca per un cap de setmana en l’epicentre de la gastronomia comarcal. En aquest sentit, ha barrejat una part formativa en la que autoritats acadèmiques i representants socials han contrastat les diferents opinions al voltant de tema amb diferents taules rodones, amb una part pràctica  on prestigiosos xefs com Federico Guajardo –restaurant La Venta de la Posa-El carreter- , José Manuel López –restaurant Peix i Brases-, Vicent Mengual –hotel Alahuar- o Evarist Miralles –restaurant Nou Cavall Verd- han protagonitzat diferents demostracions de les possibilitats que atorga a la gastronomia un gènere silvestre amb l’avantatge de desenvolupar-se en el hàbitat natural de l’entorn de les muntanyes que acredita i li dona un valor afegit com a producte de proximitat.

            Tot aquest muntatge ha suscitat una gran expectació entre la gent amb inquietuds per la matèria que ha congratulat a l’alcalde, Carles Mengual, qui ha emmarcat l’esdeveniment dins de la necessitat de donar un pas endavant en la promoció del municipi que, fins ara, a penes havia transcendit del boca a boca.

“Ací comptem amb molta caça i molt de restaurant i negocis hostalers que treballen molt bé eixe producte, i ara en plena tardor era un bon moment per a mostrar el que ací es fa i la diferència amb la resta de la Marina” ha destacat. En eixa dinàmica subratlla que “es important que la gent no pense que no més es caça per a matar animals, sinó que eixe producte resulta un material diferencial per a la cuina del establiments hostalers”.

 

CAPACITAT EMPRENEDORA PER CRÈIXER COM A POBLE

 

Aquesta afirmació, li ha aprofitat a Mengual per a fer una reflexió al voltant del moment econòmic i social de municipis de les característiques de la Vall de Laguar. “Ací molta gent s’ha deixat les terres per falta de rendibilitat i n’hi haurà que buscar alternatives per a que la gent puga quedar-se al que ha estat des de sempre el seu entorn, i amb això es important aprofitar tots els recursos per a evitar la despoblació”. En això, ha destacat la capacitat emprenedora dels veïns de la Vall de Laguar per a créixer com a poble al voltant de la creació de negocis com cases rurals i establiments hostalers on emergeix el caràcter acollidor que suposa un plus de cara a un visitant que té com a principal reclam la vida tranquil·la que es desenvolupa en la privilegiada talaia on els ulls abasten un paisatge que recorre d’oest a est tota la vall del Girona fins al mediterrani.

Les jornades, que han estat complementades hui amb el dinar tradicional de la Vall de Laguar al restaurant Oasis i el sopar amb productes de caça a l'hotel Alahuar, tindran demà el seu epíleg amb els jocs infantils a l’era de Fleix i el dinar de gaspatxo tradicional cuinat amb llenya al restaurant Cavall Verd que albergarà a l'associació de caçadors, turisme i premsa especialitzada.

 

 

,

<<< Tornar a la portada