Les segones jornades gastronòmiques de Mañet de Teulada promouen l’autenticitat de la cuina tradicional
Una llesca de pa casolà untada amb una tomaca seca de penjar, oli d’oliva i un trosset de borreta de melva feta a la manera de sempre mentre s’acaba de cuinar un cruet de peix. Esta va ser la carta de presentació de les II Jornades Gastronòmiques de Cuina Tradicional fetes a l’hotel Mañet, a Moraira, en un entorn privilegiat vora la mar. La temàtica escollida, la tradició, no és fruit de la improvisació sinó més aviat tot el contrari. Juan Vicente Llobell Llobell, Mañet, és la quarta generació d’una família d’hostalers que en saben molt i, a més, té molt clar que este tipus de cuina, de sabors i d’olors heretats dels avantpassats, casa perfectament amb els temps moderns.
I res millor que experimentar-ho compartint taula i mantell en un bon esmorzar amb amics de tota la comarca. Comensals que entenen perquè són cuiners i restauradors com Ferran Giró, Xavi i Andrés Pons, Pere Santacreu i Toni Cantó, per citar-ne alguns. Tots ells acompanyats pel crític gastronòmic Paco Alonso, que es va referir al potencial gastronòmic de la Marina Alta plasmat en el projecte de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia. “Així ho va captar, primer que ningú, un dels xefs més reconeguts a nivell internacional, Joel Robuchon, per a qui la nostra comarca és un rebost ple i variat com en cap altre lloc”, diu Alonso.