L’exposició de vestimentes i fotos de carnestoltes escalfa els motors de la festa a Pego
La Baixada al Riu de Bullent 2020 de demà dona un colp de timó cap a la sostenibilitat
La festa més universal de Pego ha escalfat motors amb la inauguració de l’exposició de vestimentes i fotos històriques de carnestoltes al Museu d’Art del carrer hospital.
No obstant, el compte enrere te previst iniciar-se demà dissabte amb la Baixada al Riu de Bullent 2020 on l’organització ha anunciat un colp de timó cap a la sostenibilitat al parc natural de la Marjal Pego-Oliva, amb un increment dels controls per a garantir la utilització de materials no contaminants.
Aquesta premissa ha estat remarcada per la regidora de Medi Ambient i Cultura de Pego, Laura Castellà, per a confirmar la eixida de les embarcacions concursants a partir de les 13 hores en el habitual punt del Pas de Bullentó per a recórrer un trajecte fins al Blau del Calapatar. Amb això ha fet una crida a que l’esdeveniment es es desenvolupe amb el màxim respecte a l’entorn que l’acull en el si del parc natural de la marjal Pego-Oliva amb l’arreplegada de les despulles del dinar i la beguda per part dels que opten per passar la jornada a l’aire lliure.
Així mateix, l’organització ha optat per fixar les 17 hores com a hora màxima d’arribada a l’indret on queda fixada la meta, degut a la necessitat d’adoptat mesures de seguretat que eviten qualsevol problema als participants en unes dates no massa propícies per a anar a la intempèrie a determinades hores. En aquest punt estarà disposat el lliurament dels premis a la millor barca i a la millor disfressa amb l’animació de rigor que rebrà amb calor humà als atrevits a desafiar a les gelades aigües del Bullent en aquesta època de l’any.
La prova donarà pas al programa d’activitats de la setmana prèvia a la jornada central de carnestoltes prevista pel dissabte 22, les quals compten amb la presència de la bruixa i del rei de carnestoltes al balcó de l’Ajuntament durant totes les vesprades que desembocarà el proper divendres amb l’enfarinada que recupera eixa ancestral tradició des de fa tres anys.