Els xefs Kiko Moya i Alberto Ferruz presenten cinc creacions exclusives en Dolia
La setena edició de la Dolia, Mostra de Gastronomia i Enoturisme, es va desenvolupar el passat dissabte amb èxit absolut. L'Auditori Teulada Moraira es va omplir de gent per gaudir d'un autèntic espectacle gastronòmic de primer nivell, amb el raïm moscatell com el gran protagonista. Els dos xef convidats d'aquest any, Alberto Ferruz, del restaurant Bon Amb de Xàbia, i Kiko Moya, de l'Escaleta de Cocentaina, van presentar fins a cinc creacions exclusives per Dolia i Ivan Talens, considerat com el millor bartender de la Comunitat Valenciana, van sorprendre amb la transformació de tres còctels tradicions en propostes sòlides mantenint el mateix sabor.
El primer a pujar a l'escenari va ser Kiko Moya per preparar en directe unes postres, farinetes de arrop de moscatell i panses amb galleta i gelat. Després, Alberto Ferruz va presentar fins a tres creacions pròpies: un tàrtar cítric amb peix de descart reposat en aigua de mar; una lecha enfangada en fons ataronjat; i una crema de moscatell amb gelat de pell de llima valenciana. I, com a plat final, una proposta de la mà Moya-Ferruz per fusionar la cuina d'interior amb la de la costa: un ventresca de tonyina madurada, amb suc de peix blau i contrastos cítrics.