Els tapissos de Carmen S. Ruano reivindiquen la filosofia de la igualtat a la torre dels Ducs de Medinaceli del Verger

  • Los tapices de Carmen S. Ruano reivindican la filosofía de la igualdad en la torre de los Duques de Medinaceli de El Verger
  • Los tapices de Carmen S. Ruano reivindican la filosofía de la igualdad en la torre de los Duques de Medinaceli de El Verger
  05/03/2023

La commemoració del 8M ha estat aprofitada per l'artista pedreguera Carmen S. Ruano per presentar una col·lecció de tapissos de marcada reivindicació feminista.

“Les dones hem constel·lat i seguim constel·lant al voltant del feminisme com a filosofia d'igualtat, a la recerca d'una societat més equitativa i més justa pel que no renunciarem a allò que tant ens ha costat aconseguir generació rere generació i per això necessitem mirar endavant pels que ens han precedit” ha assenyalat l'autora per detallar la utilització de superfícies com el tul o el paper de te per plasmar l'efígie de figures com Sosfonisba Anguissola, Jeanne Hebuterne, Marie Louise Elisabeth, Vigée Lebrun, Juana Francés, Amrita Sher-Gil o Lita Cabellut. Totes elles, segons reivindica, “van quedar invisibilitzades durant anys i han contribuït que estiguem com estem en aquests moments”.

La mostra ha estat inaugurada per una representació de l'equip de govern del municipi amfitrió amb l'alcalde Juan Chover al capdavant i pel gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez, la seva promotora.

Aquest darrer s'ha mostrat coincident amb la premissa argumentada per la protagonista de l'exposició que la naviliera exemplifica amb la visibilització dels noms de les dones científiques al llarg de la història a l'hora de batejar-hi els vaixells de la naviliera per propiciar el reconeixement de la societat a la seva feina. Hi ha emmarcat la promoció d'artistes comarcals com Carmen Ruano dins les prioritats del projecte Llonges de la Cultura, a més de provocar l'intercanvi cultural dins dels territoris on opera Baleària.

Per part seva, l'alcalde del Verger s'ha congratulat que l'Ajuntament pugui comptar amb un recurs cultural com el que atorguen les exposicions que organitza periòdicament la Fundació Baleària en un monument que, al seu dia, va ser habilitat per compatibilitzar aquest ús amb la promoció d’aquest valor patrimonial.

<<< Tornar a la portada