Marea Rosa a Benissa: Explica'm el que et passa i no calles

  • Marea Rosa en Benissa: Cuéntame lo que te pasa y no calles
  • Marea Rosa en Benissa: Cuéntame lo que te pasa y no calles
  • Marea Rosa en Benissa: Cuéntame lo que te pasa y no calles
  • Marea Rosa en Benissa: Cuéntame lo que te pasa y no calles
  30/10/2021

No amagues el cap com l'estruç és una expressió que es diu a aquell o aquella que esquiva les confrontacions, rehúye davant les responsabilitats o escapa dels problemes. Una manera d'actuar que es pot traslladar a la lluita contra el càncer en el sentit de no callar i amagar-lo sinó tot el contrari. Parlar sense embuts i compartir pors, sensacions i tot allò que viuràs i experimentar en la teua lluita diària és beneficiós i ajuda a afrontar moments difícils. Així ho reconeix gent que sap del tema, en primera persona, i estan disposats i disposades a col·laborar en aqueix suport emocional sense que li ho demanen i en el moment que siga necessari. 

Molta d'aqueixa gent, amb noms i cognoms, es va vestir el diumenge amb una samarreta rosa, el color identificatiu del càncer de mama. I va eixir al carrer per a participar en la Marea Rosa, un passeig de dos quilòmetres pel centre històric de Benissa. L'objectiu estava més que clar, donar visibilitat a una malaltia que sabem que és ací però, en unes certes ocasions, no sempre, s'intenta amagar per a no ser assenyalat o assenyalada. 

Aqueix és el missatge que llança l'agrupació local de l'Associació Alacant per a la Lluita contra el Càncer que presideix Joan Lluís Armengol. Més d'una trentena de voluntaris i voluntàries treballen per a donar visibilitat al càncer i ajudar i fer costat als malalts i les famílies que el necessiten. 

La concentració de participants per a la Marea Rosa es va realitzar en la Plaça Rei Jaume I, a partir de les 10 hores. Després de la venda de les últimes samarretes, la marxa es va iniciar una hora després amb una gran pancarta al cap del grup. Per a arredonir el matí va haver-hi una globotada de colors i l'actuació del grup musical Poc Local Steelband. Hi havia programada també una classe de zumba en la Plaça Germans Ivars però es va suspendre a causa de les previsions climatològiques. Sí que es va realitzar una xarrada sobre alimentació a càrrec de Gloria Baydal Martí, dietista i nutricionista. 

UNIÓ I VISUALITZACIÓ

La caminada solidària va nàixer com a plataforma per a aconseguir la unió de tots els voluntaris, malalts i familiars que lluiten contra el càncer. Armengol comenta que “després de tants mesos sense poder fer res, pensem que seria el millor per a unir-nos tots i per a donar visibilitat a la nostra acció”. “La gent”, afig, “vol fer alguna cosa que es veja i per això eixim al carrer, vestits de rosa, per a dir a la gent que som ací i ajudar a tots aquells que, per por o pel que siga, no volen donar-se a conéixer. Cal eixir d'aquesta closca perquè produeix ansietat. Cal comunicar-se perquè, si no ho fas, es crea un ambient desagradable”.

El 90% dels casos de càncer de mama “són recuperables i tenen molta vida”, en paraules del president de l'associació. “Una persona que li detecten un càncer no vol dir que vaja directament a la sepultura. Mai en la vida, i som ací per a ajudar-lo”, insisteix Armengol. 

La nova associació de voluntaris s'ha deslligat de l'Associació Espanyola Contra el Càncer “perquè volem que tot el que fem tinga una repercussió directa en la proximitat. Abans tot anava a Madrid i ací no arribava res”, assegura el president. De fet, els diners recaptats amb la campanya de la Marea Rosa es destinarà a l'INCLIVA de València, un institut dedicat a la investigació contra el càncer. 

L'Associació Alacant per a la Lluita contra el Càncer no va estar quieta, per a res, i realitzarà més accions abans de finalitzar l'any amb els diferents grups de treball. “Volem proximitat, visualització i accions que tinguen una resposta immediata. Aquesta és la nostra labor”, avança Armengol. Per tant, aquest voluntariat poc a res tenen a veure amb els estruços. 

<<< Tornar a la portada