Maridatge amb aroma a tradició

  • Maridaje con aroma a tradición
  • Maridaje con aroma a tradición
  • Maridaje con aroma a tradición
  • Maridaje con aroma a tradición
  19/09/2021

No sona res mal anar amb la teua parella o uns amics a un jardí, catar vins seleccionats per a l'ocasió i omplir la boca amb tapes d'alta cuina. I, a més, amb música ambiental en directe a càrrec d'un reconegut guitarrista, Miquel Pérez Perelló. Un bon pla per a una nit d'estiu, no creuen? La proposta és temptadora, atractiva, i el marc també, l'Auditori Teulada Moraira. Sí, com lligen. El centre teuladino demostra, un vegada més, la seua polivalència i és capaç d'adaptar-se a la nova normalitat com si no fora amb ell. En aquest cas per a albergar una nova edició d'Alere/Dolia, la Mostra d'Enoturismo i Gastronomia, un clàssic ja en la seua programació que no ha faltat a la seua cita –la dècima ja- encara que amb un nou format.

La forma canvia però el fons no perquè es tracta de connectar l'Auditori amb el territori i el paisatge més pròxim amb una clara aposta pel producte de proximitat i el seu valor. I enguany no ha sigut una excepció amb un maridatge amb aroma a tradició per a posar en valor el nostre territori i la importància del que en ell habita, amb el raïm moscatell sempre com a emblema. Un maridatge entre la gastronomia quilòmetre zero i el vi per a sentir plaer, emocions i grates sensacions.

El circule es va tancar amb els dos convidats d'aquesta edició per a dirigir el maridatge. Dels vins es va encarregar Enrique García Albelda, sommelier del restaurant Bon Amb de Xàbia, amb dues estreles Michelin. I la cuina va quedar en mans de Juan Moll, de la Sort Boutique Hotel i mà dreta durant molts anys de Joël Robuchon, el xef amb més estreles. Dos grans professionals i, a més, grans coneixedors del nostre territori. El seu missatge va ser clar, cal respectar la cadena de valor, que comença amb l'agricultura i acaba en la taula, perquè, si no ho fem, perdrem part de la nostra identitat. 

La vetlada estiuenca va començar amb un vermut artesà fet amb raïm moscatell, el Distinguit, del Celler Teulada. García va dirigir amb mestratge el tast de vins blancs de la comarca, el Vinya Teulada i Càntic del Sol, del mateix celler teuladina, Àmfora, dels Freses, i el Bouquet, d'Antonio Llobell. I, per a finalitzar, un M d'Alexandria. Cadascun dels vins maridaba amb una tapa exquisida preparada per l'equip de Juan Moll. Des d'una tonyina marinada i un foie amb gelée de moscatell fins a un pollastre de corral i un bacallà, tots productes frescos i de la zona, com ha de ser.

La gerent de l'Auditori, Maite Serrat, comenta que “era una cita esperada d'Alere/Dolia perquè complim 10 anys. Juan Moll i Enrique García representen a totes aquelles persones que s'ocupen del nostre territori i saben del seu valor i per això volíem rendir-los un homenatge”. 

Un Alere/Dolia reduït però intens amb aroma a tradició perquè el territori forma part de la nostra identitat.

<<< Tornar a la portada