Àngels Grimalt pren possessió com a nova regidora d’Ondara per Compromís

  • Àngels Grimalt pren possessió com a nova regidora d’Ondara per Compromís
  • Àngels Grimalt pren possessió com a nova regidora d’Ondara per Compromís
  10/04/2024

La corporació municipal d’Ondara ha convocat un ple extraordinari en que la nova regidora de Compromís, Àngels Grimalt Vives ha agafat l’acta en substitució de Nerea Mallol Lorenzo, que va presentar la seua renúncia per motius personals en la última sessió ordinària.

Grimalt, que ha accedit a la corporació en qualitat de número 4 en la candidatura de Compromís en les eleccions municipals de maig de 2023, s’ha compromès  per imperatiu legal al càrrec davant d’una nombrosa assistència de públic, família, amics i membres del col·lectiu. Tots ells han assistit a la imposició del pin acreditatiu com a membre de la corporació municipal de mans de l’alcalde, José Ramiro; el qual li va donar la benvinguda a l’Ajuntament i  a l'equip de govern.

 

REORDENACIÓ D’ÀREES DELEGADES

 

L’accés de la nova regidora ha motivat una reordenació de les àrees delegades al grup municipal valencianista, el que va quedar formalitzat també en la sessió de cara a la seua integració en la junta de portaveus i òrgans col·legiats de l’Ajuntament d’Ondara, i el nomenament de representant de la corporació en òrgans i institucions. En concret, la Grimalt assumirà les delegacions de l Igualtat i Dona, Atenció Social i Cultura que fins ara ostentava la seua precedessora. No obstant això, la resta de las que tenia delegades Mallol, les assumiran la resta dels membres del grup municipal de Compromís. Així les de  Compres i Contractació recauran a partir d’ara en Lluís Fornés i Règim Jurídic, Personal i Interior en el portaveu de la formació i tinent d’alcalde, Jordi Dominguis.

D’altra banda, al ple ha aprovat la moció presentada per la Regidoria de Normalització Lingüística per a sol·licitar la retirada de la proposta de projecte de Llei per la qual es regula la “Llibertat Educativa”. La moció ha estat argumentada per Dominguis com a responsable de l’àrea en ares a que el passat 21 de març de 2024 es registrà una proposició que, al seu entendre, comporta una modificació profunda del sistema educatiu valencià i, en concret, del tractament que hi rep la llengua pròpia i oficial del país. Així mateix ha remarcat que la proposta legislativa de la Generalitat entra en un procés de contraplanificació lingüística “previsiblement el més greu que s’ha conegut en democràcia”, i per aquest motiu es demanava que es retirara tal proposició.

La moció ha comptat amb el vot contra del Partit Popular, el qual, ha estat argumentat pel  regidor, Agustín Vaquer, en ares a que “no creien que aquest siga el lloc on interpretar la llei i les sentències”. En això ha reivindicat que “el PP creu en la llibertat d’elegir, i pensem que aquesta moció és una imposició” malgrat reconèixer que no estaven en desacord amb tot el que posava en la moció. En concret, ha manifestat el desacord “en que siguen altres els que imposen la forma en com adquirir el coneixement” per a defensar la llibertat dels pares per a triar. Per a Vaquer “les llengües no s’imposen; hi ha en la Comunitat Valenciana una realitat sociolingüística molt diversa, i hi ha que respectar-la”.

Aquesta intervenció ha estat replicada pel regidor de Normalització, Jordi Domiguis, per a assegurar que ells també defensen la llibertat lingüística. “Per això, per eixa llibertat, cal que hi haja un punt de partida igual entre les llengües, perquè sense les capacitats lingüístiques és difícil que hi ha haja eixa llibertat, i en el projecte de Llei per la qual es regula la “Llibertat Educativa” no hi ha un tracte igual entre les llengües”.

 

<<< Tornar a la portada