Pans que saben a glòria

Panes que saben a gloria
  19/02/2022
Raquel López recibirá el premio a la mujer panadera en el Salón Internacional de Madrid

Hi ha pans que fan gust de glòria i forners que aconsegueixen la glòria. O quasi. És el cas de Raquel López Van Beek, que amb 25 anys atresora un bon nombre de premis. 

El dilluns sumarà un més en el Saló Internacional de Fleca, Pastisseria, Gelateria i Café (InterSICOP) que se celebra entre el 19 i el 22 de febrer en Ifema Madrid. Contenta pel reconeixement –“fixa't, jove emprenedora i dona”, assenyala que “ja és hora que a la gent jove se'ns pose en el mapa”.

 Raquel López va guanyar en 2015, amb 19 anys, el Campionat Europeu de Fleca Júnior.I va participar poc després en el Mundial de Fleca de Joves Promeses, on va quedar tercera en la seua categoria. Ara rep un reconeixement com a fornera júnior en el Fòrum de Dones Forneres d'InterSICOP, on participa també aquests dies en el Campionat Nacional de Panadería.

 El seu treball és la seua passió i el secret del seu èxit, un treball realitzat “amb molt d'afecte i molta obstinació”. 

En la seua tenda de Dénia s'ha bolcat en l'elaboració de pa artesanal i participa en el projecte de recuperació de blats antics Blat de la Marina. “La gent aprecia el que fem en Beekery”, explica, “i amb tot el que ha passat, hi ha una aposta major per la qualitat, interés per saber d'on venen les coses, com i per què es fan així”. Hi ha hagut un canvi en la demanda que es tradueix en una cerca “no de l'healthy, sinó del que realment els agrada i del pròxim”. Ara bé, l'artesà no està renyit amb la tecnologia. Com ella diu, “som forners moderns amb tècniques antigues”, perquè en el seu forn es compaginen quefers antics -massa mare, fer-mentaciones d'un dia, pastat a mà- amb avanços tecnològics, la qual cosa els permet tindre una relació amb el seu treball bastant més suportable. “Ja no és allò que el forner no dorm tota la nit", diu 

<<< Tornar a la portada