Pego promociona les rutes ornitològiques de la marjal a FITUR

  • Pego promociona las rutas ornitológicas del marjal en Fitur
  • Pego promociona las rutas ornitológicas del marjal en Fitur
  19/05/2021
Ho complementa amb el showcooking gastronòmic virtual del cuiner Evarist Miralles

L'Ajuntament de Pego ha comparegut a la Fira Internacional de Turisme 2021 de Madrid amb la nova oferta que suposen les dues noves rutes ornitològiques habilitades al parc natural de la marjal Pego-Oliva.

La delegació pegolina, integrada pel regidor de Turisme, Ricardo Sendra i la regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Laura Castellà, ha promocionat entre els touroperadors les rutes de passeig configurades al voltant de riu Bullent i del riu Racons com respectius eixos amb la senyalització de cadascuna mitjançant diferents panells amb codis QR per entendre l'ecosistema i així visibilitzar el parc natural des del punt de vista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En concret, la ruta del Bullent transcorre al voltant d'aquest riu i el Salinar on, a part de l'arrossar, es troben espècies de bosc mediterrani que han estat escollides com a hàbitat per a la reintroducció de l'àguila peixatera a la zona de la Muntanyeta Verda, donada la gran quantitat d'aus aquàtiques que alberga el paratge durant gran part de l'any. Per la seva banda, l'itinerari del Racons permet el potencial visitant accedir als cultius d'arròs al voltant d'aquest riu abans d'endinsar a la zona de canyís fins arribar a l'observatori d'aus ubicat a la Bassa del Sineu on prolifera el martí pescador.

 

EL COR DE LA MARINA

 

La nova promoció ha estat inclosa també en la marca Pego, el cor de la Marina, per ser complementada amb el reclam de senderisme que ofereix vint-i rutes per un terme municipal per canalitzar el seu enorme potencial paisatgístic que tenen com a característica adjunta la biodiversitat. Aquest últim concepte, segons assenyala, possibilita una rica i variada gastronomia amb l'arròs cultivat a la marjal com a producte estrella en les seves varietats bomba i bombó, que suposa el principal ingredient de la crosta a la degustació dediquen la jornada prèvia a l'inici de la quaresma , anticipada per un dels carnavals més participatius de la geografia valenciana. L'oferta gastronòmica tant en el pla més tradicional com al sofisticat ha tingut com a protagonista el showcooking virtual del cuiner pegolí, Evarist Miralles, a l'estand l'Exquisit Mediterrani.

 

 

<<< Tornar a la portada