Restaurant Mena rep un premi a la millor promoció dels vins de la DOP Alacant
El VI Saló Professional dels Vins Alacant DOP ha tornat a ajuntar a cellerers i professionals del sector entorn de la cultura del vi i la vinya. A l'Auditori de la Diputació d'Alacant ADDA es van reunir en la vesprada del dilluns prop de 500 persones per a conéixer la nova afija 2021 de la mà directa de 29 cellers de la DOP Alacant. A més, es van entregar els premis al comerç i l'hostaleria que millor foment realitzen dels vins de proximitat. El guardó al restaurant que millor promoció realitza dels vins de la DOP Alacant és per a Mena, a Dénia. L'establiment, que té més de 50 anys d'existència, se singularitza també per aqueix caràcter pròxim i afable del seu amo, Diego Mena, i per fomentar els vins amb professionalitat i convicció.
El premi al comerç va recaure en Aperitius Gisbert, un xicotet establiment d'Alacant, especialitzat en productes gurmet de la terreta. Es va premiar també la labor de promoció de l'espanyol a tot el món en la figura de l'Institut Cervantes, la secretària general del qual, Carmen Noguero, va recollir el reconeixement. Segons va dir, "ha sigut tota una sorpresa i una labor molt bonica veure reconegut des del sector del vi, que a més té un llenguatge propi, el nostre treball a tot el món”.
El lliurament de premis va comptar amb el president del consell regulador, José Juan Reus, qui va presentar en les seues primeres paraules institucionals, l'"objectiu de millorar l'arribada de joves al sector i fer-lo cada dia de més valor". Junt ell, van assistir el director de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, David Torres; el diputat de promoció i desenvolupament local, Sebastián Cañadas; els rectors de les universitats d'Alacant i Miguel Hernández, l'associació d'empresaris UEPAL; el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació, Juan Riera, i el d'Alacant Gastronòmica, així com representants de les associacions d'hostaleria, sommelieria, formació, etc. de diverses comarques alacantines.