Setmana de l'Atenció Primària a Calp

  • Semana de la Atención Primaria en Calp
  • Semana de la Atención Primaria en Calp
  • Semana de la Atención Primaria en Calp
  31/03/2023

 

 

El Departament de Salut de Dénia ha posat el focus aquesta setmana en la Zona Bàsica de Salut de Calp, formada per un Centre Sanitari Integrat; un Centre de Salut, especialitzat en Pediatria i Ginecologia –La Casa de la Mar-; i un consultori a la Platja de la Fossa, que presta assistència sanitària durant la Setmana Santa i l'estiu. 

Està previst que aquest últim punt assistencial reòbriga demà dissabte, 1 d'abril fins al diumenge 16 del mateix mes; en horari de dilluns a divendres, de 10.00 a 18.00 hores. Els dissabtes de 10.00-15.00, mentre que els diumenges no prestarà assistència, però sí que ho farà els festius nacionals i locals. 

Les Zona Bàsica de Salut de Calp, amb una població assignada de 25.000 persones i quasi 175.000 consultes durant 2022, ofereix Medicina Familiar i Comunitària, Pediatria, Matrona, Infermeria, Planificació Familiar, Fisioteràpia, Unitat de Salut Mental, Odontopediatria, Sexologia, Treball Social i Atenció Continuada d'Urgències les 24 hores.

El Centre Sanitari Integrat disposa, a més, d'un tècnic en Radiologia per a realitzar aquest tipus d'exploracions i facultatius amb competències en Ecografia Clínica, la qual cosa els permet millorar la seua capacitat diagnòstica. 

Igual que Xàbia i Dénia, el CSI de Calp és centre docent MIR en l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària. També rep a rotantes externs d'Ecografia Clínica i estudiants d'infermeria.

El Director Gerent del Departament de Salut de Dénia –DSD-, Dr. Javier Palau, ha visitat aquesta setmana el Centre Sanitari Integrat de Calp, on ha explicat als professionals el nou Pla d'Atenció Primària, que contempla reforçar el nombre de professionals en tota la xarxa assistencial; així com la formació dels mateixos i impartir també tallers per als pacients. 

Durant la jornada els professionals han assistit també a una sessió clínica de la Unitat d'Hospitalització a domicili, a càrrec de la Dra. Charo Baydal i la infermera Concha Boluda, que han abordat “la situació d'últims dies i sedació''.

Professionals del Departament d'Admissió han acudit també aquesta setmana a Calp per a explicar les funcionalitats de l'APP Taulell Virtual, que permet gestionar cites, sol·licitar documentació clínica o resoldre temes relacionats amb la targeta SIP, entre altres qüestions. 

La setmana s'ha contemplat amb la celebració d'un grup focal, dirigit a pacients crònics amb Artrosis. Els Grups Focals o Focus Group són reunions de pacients, que comparteixen una mateixa patologia, en les quals s'intercanvien impressions sobre les diferents fases del procés. 

 

 

<<< Tornar a la portada