Canfali Marina Alta

Sense plàstic és fantàstic!

Sense plàstic és fantàstic!
  21/09/2019

Envia'ns la teua foto i guanya un "cabàs" per a la compra d'Kbas

Cada dia s'abandonen 30 milions de llaunes i botelles de plàstic a Espanya que contaminen el nostre entorn terrestre, costaner i marí. Segons publica Greenpeace, s'han trobat plàstics a la mar a 10.000 metres de profunditat. Subratlla també que entre un 21% i el 54% de totes les partícules de microplásticos del món es troben a la conca del Mediterrani.

Durant les investigacions que Greenpeace va dur a terme el 2015, es van recollir una mitjana de 320 objectes d'escombraries per cada 100 metres de platja mostrejat a Espanya. El 75% d'aquests residus eren objectes de plàstic.

S'ha comprovat que cada any, més d'un milió d'aus i més de 100.000 mamífers marins moren com a conseqüència de tots els plàstics que arriben al mar. National Geographic adverteix que la producció mundial de plàstics ha augmentat des de les 2,3 milions de tones el 1950 a 162 milions el 1993 ja 448 milions en 2015. Es comptabilitzen més de 5 bilions de fragments de plàstic surant en els oceans, el que obliga a milers d'espècies a intentar adaptar-se a nous ecosistemes modificats per aquesta plaga. I fins i tot es parla que, a través de la pesca, la "escombraries de plàstic torna als nostres plats".

Tere Ferrando, de Pego, ha guanyat el carro de Rolser del primer sorteig de la campanya Sense plàstic és fantàstic! El sorteig es va realitzar ahir divendres i la mà innocent que va extreure el nom de la guanyadora va ser la de Carmen, la nostra veïna de Creama, a qui donem les gràcies per col·laborar amb nosaltres.

CANFALI MARINA ALTA es posarà en contacte amb Tere per fer-li entrega del premi. Enhorabona!


Envia'ns la teua foto fent la compra sense plàstics abans del 4 d'octubre i entra en el sorteig d'un "cabàs" per a la compra de Kbas. El nom del guanyador o guanyadora del segon sorteig es donarà a conèixer el dissabte 5 d'octubre.

I recorda ... SENSE PLÀSTIC ÉS FANTÀSTIC!

Cercar notícies
Agenda