Tot terrenys carregats amb quilos de solidaritat

  • Todoterrenos cargados con kilos de solidaridad
  • Todoterrenos cargados con kilos de solidaridad
  05/02/2022

No són els més ràpids però arriben a on volen. Amb aquestes paraules defineix Carlos Giménez Tarín la seua passió pels tot terreny amb tracció a les quatre rodes. Giménez és un dels integrants de l'Associació Land Rover Tot Terreny de la Marina Alta i té molta raó. Ell i els seus socis organitzen tots els anys –i ja van molts- una Matinal 4 x 4 dins de la programació de la Fira i Porrat de Sant Antoni de Benissa. La trobada s'ha convertit en tot un clàssic i amb un circuit permanent situat al costat del Centre d'Excel•lència. Són cotxes durs i preparats per a afrontar qualsevol repte en el seu camí, per difícil i complicat que siga. Al volant hi ha pilots atrevits i decidits, als qui els va això del risc però, alhora, tenen un gen que, efectivament, els porta on desitgen, i no és un altre que la solidaritat.

La Matinal 4 x 4 és, abans de res, un moment per a compartir uns riures, un bon esmorzar, unes cerveses i donar curs a la passió per la tracció a les quatre rodes. Hi ha un plus, un extra, que la converteix en alguna cosa més. Tots els participants saben que hi ha un requisit obligatori que comparteixen. La prova serveix per a un fi benèfic. Enguany ha recopilat 500 quilograms d'aliments no peribles que serviran per a atendre les famílies més necessitades. Una ajuda social més necessària si cap a causa de la nova realitat provocada per la pandèmia sanitària.

Cadascun dels 80 cotxes inscrits ha col·laborat en aquesta iniciativa. L'Associació Land Rover Tot Terreny de la Marina Alta ha confiat en el Rotary Club Benissa-Teulada perquè faça un bon ús d'aquests aliments. El rotari Xavier Estupiñá comenta que “agraïm aquesta donació i la compartirem amb el Club Rotary de Xàbia”. “Hem decidit”, afig, “que, com hui dia no es poden enviar aquesta classe de productes molt lluny, els destinarem a col·laborar amb les associacions de Càritas Parroquial de Benissa, Xaló, Teulada i El Poble Nou de Benitatxell, juntament amb tot el recaptat en els Carrets Solidaris que tenim en marxa també”.

La Matinal 4 x 4 d'enguany ha sigut tot un èxit, amb més de 80 inscripcions de vehicles tot terreny no sols de la comarca sinó també d'altres llocs com Alacant, València, Ayora, Iecla, etc. Giménez subratlla que “portem ja molts anys i la matinal de Benissa és ja tot un clàssic i una prova totalment consolidada”. El circuit té dues parts totalment diferents. La primera, segons ens diu Giménez, és més senzilla per a cotxes sense preparar. I l'altra és molt més complicada i exigent des del punt de vista tècnic, amb dificultats majors i per a vehicles més preparats, amb rodes de tacs, tub respirador, alçats, etc.

VIATGE MARROC

L'esperit solidari no és flor d'un dia sinó més aviat tot el contrari i, com ja hem dit, forma part de l'ADN dels amants d'aquesta mena de vehicles. Almenys dels membres de l'Associació Land Rover Tot Terreny de la Marina Alta. En una de les seues aventures per terres africanes, van aprofitar el seu viatge per a portar roba i equipament esportiu per als xiquets i xiquetes d'una escola del Marroc. I en un altre viatge van carregar en el seu maleter ordenadors donats pel Club Rotary de Xàbia, segons recorda Giménez. “El nostre esperit solidari el portem allèn de les nostres fronteres”, afig.

Aventura i solidaritat van de la mà i són bons companys de viatge. I si és en un tot terreny, millor que millor perquè no els per a ningú per molts obstacles i dificultats que es troben en el camí. Garantia d'èxit vagen on vagen.

 

<<< Tornar a la portada