Toni Ortolà ompli de mirades amb força la Torre dels Ducs de Medinaceli d’El Verger

  • Toni Ortolà llena de miradas con fuerza la Torre de los Duques de Medinaceli de El Verger
  • Toni Ortolà llena de miradas con fuerza la Torre de los Duques de Medinaceli de El Verger
  06/12/2022

L’artista ondarenc Toni Ortolà ha inaugurat la mostra “La força de les mirades” en l’espai expositiu de la Torre dels Ducs de Medinaceli a El Verger, després d’acollir-se al projecte Llonges de la Cultura de la Fundació Baleària.

        L’exposició, que romandrà oberta fins el 21 de gener, escenifica la lluita per la superació en temps de pandèmia a través de la particular forma ratlla a ratlla de bolígraf de la que aquest dissenyador gràfic de professió ha convertit en targeta de presentació en els últims temps.

 

AL·LEGORIES PER A SUPERAR ELS TEMPS DE PANDÈMIA

 

“Una mirada directa als nostres ulls sempre ens provoca alguna reacció, potser siga una sensació agradable o tal volta no, fins el punt de que podem dir amb certesa que hi ha moltes classes de mirades, les que ajuden a curar-nos, les que ens protegeixen, les que tenen tanta il·lusió que ens fan creure en un futur i sobre tot eixes de tendresa que resulten inoblidables” ha explicat l’autor per a incidir en que la pandèmia que va assolir al mon des de març de 2020 va motivar una agudització dels sentits per descobrir tot allò que ens deien els ulls de les persones que teníem davant, pel fe que era l’única part facial que quedava al descobert de la mascareta sanitària fóra del model que fóra. En això, ha tractat de fer una al·legoria de les situacions viscudes al saludar a algú per equivocació o no fer-ho per no caure en ella, per a fer una crida a la capacitat de descobrir l’estat anímic de la persona per la mirada. Segons recomana “no deixem de mirar-nos als ulls, que sempre s’ha dit que són el reflex de l’ànima de cadascú”.

 

CONTINUITAT DEL MUNICIPI EN EL PROJECTE LLONGES DE LA CULTURA

 

La inauguració ha comptat amb la presidència de l’alcalde d’El Verger, Juan Chover, i del regidor de Cultura, Miguel Pou, que han acompanyat a l’artista, al president de la Fundació Baleària, Ricard Pérez, i a la gerent Sandra Pilato. Els representants del govern municipal vergerí s’han congraturat de que un artista d’un poble veí haja fet recalar una disciplina tan complexa com és retrat en aquest monument renaixentista, rehabilitat per l’Ajuntament amb finalitat cultural, per a posar-lo en valor mitjançant el ressò que li atorga la Fundació Baleària per tota la mediterrània.

Per la seua banda la gerent d’aquesta última entitat ha mostrat la seua satisfacció per la continuïtat de l’Ajuntament d’El Verger dins del projecte Llonges de la Cultura, tant per la idoneïtat que presenta la torre com espai per a acollir aquest tipus d’exposicions, com pel significat emotiu que porta aparellada seguir comptat amb la primera de les seus que es va incorporar dins de la Marina Alta.  

 

<<< Tornar a la portada