Una associació gastronòmica solidària reparteix prop de 12.000 menús entre els col·lectius més vulnerables de la província 

  • Una asociación gastronómica solidaria reparte cerca de 12.000 menús entre los colectivos más vulnerables de la provincia 
  • Una asociación gastronómica solidaria reparte cerca de 12.000 menús entre los colectivos más vulnerables de la provincia 
  27/12/2021

L'Associació Gastronòmica Alacant (AGS) té previst en aquestes dates -Nit de Nadal, Nadal i Cap d'any- repartir prop de 12.000 menús nadalencs entre els col·lectius més vulnerables de la província. El col·lectiu ha distribuït ja més de 350.000 menús solidaris des de l'inici de la pandèmia, gràcies a la col·laboració de 1.600 voluntaris i el suport de 650 empreses. 
    “La nostra motivació és portar esperança i un somriure als qui pitjor ho estan passant”, assenyala el president d'Alacant Gastronòmica Solidària, Carlos Baño. Es tracta d'elaboracions, ha afegit, “que sorgeixen de les mans dels voluntaris d'AGS, amb suport dels alumnes de l'escola de formació i ús de la pròpia institució i la Cambra de Comerç d'Alacant, basades en els plats típics de la cuina alacantina en aquestes dates, com pot ser el bullit de pilota tan característic, que conjuminen tradició i el valor nutricional que aporten”.
    A més, en aquests menús no falten productes agroalimentaris emblema de la província i de la seua riquesa gastronòmica com el torró de Xixona i Alacant, el raïm i el panettone del mestre pastisser Paco Torreblanca.
    Entre els col·laboradors en aquesta iniciativa figura cuiners Estrella Michelin com Ferdinando Bernardi (Casa Bernardi de Benissa), i Joaquín Baeza (Baeza&Rufete, Alacant).

<<< Tornar a la portada