Torna ‘Sol i Sal’: Els Magazinos organitza una nova edició de la fira de salaons, tonyina i peix sec
Més enllà de la tradició, els salaons s'han convertit en sinònim de bona taula. Hui dia són menges exquisides que recullen el bon fer i la saviesa de la gent de la mar i que ocupen un lloc destacat en les cartes de molts bons restaurants. D'una cosa tan antiga com el mètode de conservar en salaó es parlarà el pròxim cap de setmana, i no poc, en Els Magazinos. Torna Sol i Sal, la segona edició de la fira de salaons, tonyina i peix sec amb la qual el mercat cultural i gastronòmic de Dénia vol posar en valor l'essència de la ciutat i de la Marina Alta dins del seu projecte Cuina de Territori. Pren nota del programa i reserva un buit per a passar-te per allí el diumenge 18 de juny.
A les 10 hores se celebrarà la taula redona “Peixos secs de barca i la tradició de la nostra gastronomia”, que comptarà amb la participació de l'historiador Javier Calvo; els propietaris del restaurant Armell de Pedreguer Juan i José Luis Armell i els pescadors Amadeu i Marc Ros, així com Manolo ‘Menegilda’. A les 11 h. tindrà lloc una altra taula redona, “De tonyina, almadraves i els seus capitans” amb l'escriptora i divulgadora gastronòmica Ángeles Ruiz. De 10 a 13 h. en A la Fresca se servirà un esmorzar a base de tonyina, peix sec i salaons. I, durant tot el dia, diversos locals del Carrer dels Sabors d'Els Magazinos oferiran plats ‘Sol i Sal’.
La fira compta amb el patrocini de Cervesa Túria i AEHTMA .