Canfali Marina Alta

Xàbia acomiada a Donya Ramona als 92 anys

Xàbia despide a Doña Ramona a los 92 años
  02/03/2020

 

El municipi de Xàbia ha acomiadat amb mostres d’estima i records a Ramona Fernández de Palència, coneguda per Donya Ramona, que va morir aquest dissabte als 92 anys d'edat. Una persona amable, piadosa i altruista que va meréixer el reconeixement dels premis 9 d’Octubre que concedeix l'Ajuntament als valors cívics.

Donya Ramona va estar vinculada des de sempre a la confraria de dones de Jesús Nazareno, pel qual sentia una especial devoció. Una dona molt oberta i coneguda en el municipi que atenia a totes aquelles persones que la visitaven en la seua finca la Sultana i que va pertànyer a la família Bolufer i Bover, que van ser destaques figures del prolífic negoci la *pansa del segle XIX.

L'alcalde, José Chulvi, ha exaltat en un comunicat la figura de Donya Ramona, “una dona que va estar al costat del seu poble i de la seua gent, participant i fent fortes i humanes les nostres tradicions; obrint portes i bastint ponts; regalant bondat i senzillesa”. “Amb la nostra amiga Ramona es va una part entranyable de la història de Xàbia”, ha afegit l'alcalde, qui avança les intencions de l'Ajuntament de dedicar una “un carrer o espai públic perquè la seua memòria i les seues accions continuen vives en la memòria col·lectiva”.

Cercar notícies
Agenda