Canfali Marina Alta

Xàbia trasllada les festes de Fogueres a principis d’octubre

Xàbia traslada las fiestas de Fogueres a principios de octubre
  01/04/2020

L’Ajuntament ha fet oficial l’ajornament de les festes de Fogueres davant la incertesa que es manté amb la situació d’alarma sanitària. Una situació que fa inviable les contractacions i organització d’una festa de gran envergadura i que s’hauria de celebrar en menys de tres mesos. La proposta serà traslladar la programació des del 2 al 12 d’octubre, quan s’espera ja s’haja superat la crisi sanitària. 

Ha estat una decisió concertada amb les parts implicades en la festa, i tenint en compte molts aspectes, com ara la gran despesa que suposa no només per a l’Ajuntament sinó també per a les famílies dels festers. A més, una altra circumstància és que s’ha retardat fins a finals de juny o principis de juliol les proves d’accés a la universitat, en les quals es veuen immers molts dels quintos i quintes cada any, i que podrien veure’s seriosament afectats per aquest fet.

La decisió s’ha pres ara que hi ha temps per posar fi a la sensació d’inseguretat que estaven patint tots els principals agents festius de Fogueres.

Des de l’Ajuntament es barallaren distints escenaris alternatius, descartant els mesos de juliol, agost i setembre per no coincidir amb altres festes locals i fugir de la temporada alta d’ocupació turística. 

La proposta s’ha traslladat a la Comissió de Fogueres i als quintos per tal que puguen començar, a partir d’ara, a treballar amb menys incertesa.

L’alcalde, José Chulvi, ha assegurat que ajornar les Fogueres ha estat una decisió difícil però que s’ha pres precisament per tenir més opcions de salvar-la. “Allò important de la festa no és el dia que se celebre, sinó l’esperit i la il·lusió que es pose en ella, i ahi segur que els quintos no van a fer fallida”.

Cercar notícies
Agenda