Promoció Econòmica reorienta la Fira de Fires d’Ondara per a donar protagonisme al teixit associatiu comarcal

  •   Promoció Econòmica reorienta la Fira de Fires d’Ondara per a donar protagonisme al teixit associatiu comarcal
  •   Promoció Econòmica reorienta la Fira de Fires d’Ondara per a donar protagonisme al teixit associatiu comarcal
  30/10/2023

La Regidoria de Promoció Econòmica d’Ondara ha optat per un format més reduït que passades edicions de la “Fira de Fires, des de 1690” per tal de concentrar les principals activitats firals en els caps de setmana del 11 i 12 de novembre i del 18 al 19.

            Segons ha transcendit en la presentació una vegada conclosa la temàtica dels sentits que ha emmarcat les cinc últimes edicions, l’organització ha decidit reorientar l’esdeveniment per tal de donar més protagonisme al teixit associatiu comarcal. En eixa dinàmica l’organització habilitarà un espai-fòrum per a que col·lectius com l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, la Mancomunitat de Pego i les Valls, ADAMA, el Grup Nodrissa o la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta presente propostes amb els diferents vessants com a complements als estands d’informació turística de municipis com Pedreguer, Gata, Pego i les Valls, Beniarbeig, Dénia, El Poblets, Vall de Laguar, Jesús Pobre, Ràfol, El Verger, Benidoleig i Ondara. Aquests, segons s’ha assenyalat, tenen previst comparèixer junt a les associacions i comerços característics de cadascun, i estaran recolzats en el plànol general per animació amb música i balls tradicionals, dansà popular a càrrec de les balladores de Pedreguer i Ondara i el grup de percussió Ondaratack.

 

11-12 DE NOVEMBRE FIRA COMARCAL

 

            La fira d’Ondara 2023 ha estat presentada per l’alcalde, José Ramiro; la responsable del departament de Promoció Econòmica i Turisme, Raquel Mengual; el regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis; i la tècnica de Desenvolupament Local, Ana Cotaina.

            La regidora de Promoció Econòmica i Turisme ha remarcat la especial il·lusió que li suposa encarar l’organització de l’esdeveniment promocional més important de l’any per al municipi, que forma part de la tradició comercial ondarenca. Així ha detallat de l’organigrama preparat per als dos caps de setmana, encara que la fira d’atraccions romandrà oberta al carrer Nacions sense Estat fins el 26 de novembre, amb els dimecres 15 i 22 de novembre com a dies dels xiquets i les xiquetes on les atraccions tindran un preu reduït de 2 euros la pujada. A banda s’ha establert per a la fira inclusiva amb menys soroll el dissabte 18 i l’obertura de la fira de vesprada el divendres 17 amb horari de 18 a 22 hores. L’esdeveniment tindrà com a epíleg la degustació de dolç i salat a càrrec dels Festers de la Soledat i del Crist 2024 al voltant del Prado el  cap de setmana del 25 i 26.

            Mengual ha particularitzat també que el primer cap de setmana de fira incorpora com a activitat dinamitzadores paral·leles el concurs de pintura ràpida, el circuit d’Educació Vial a càrrec de la Policia Local en la plaça del Convent i presentacions literàries com la de la novel·la “Estiu” de J. Vicent Miralles el dissabte 11 i “La Raboseta de Pamis” d’Amalia Pastor i l’última obra de l’escriptor i fotògraf Just I. Sellés. .

 

18 I 19 FIRA DEL COMERÇ I L’EMPRESA

 

            Així mateix ha informat de que la anomenada “fira forta” pels dies 18 i 19 de novembre tornarà a tindre el focus en la Fira del Comerç i l’Empresa, amb els complements de la Fira d’Animals, el Concurs Caní, l’exposició de Vehicles Clàssics, i la presentació del calendari de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. A banda, per a vertebrar de cara a les famílies l’escenari del Prado amb la fira d’atraccions l’organització ha fet retornar la Fira Medieval que quedarà emplaçada en els carrers General Bosch, Doctor Barraquer i Vicent Andrés Estellés.

            “La Fira del Comerç i l’Empresa es la millor mostra de la força del comerç ondarenc, que demostra que els negocis locals estan vius” ha subratllat l’alcalde José Ramiro, per a confirmar el suport de l’Associació de Comerciants d’Ondara (ACO) i la participació d’una trentena d’establiments als que s’han unit alguns d’àmbit comarcal. Alguns d’aquests últims, segons la tècnica, després de molts anys d’espera a conseqüència de la creixent demanda, finalment han pogut accedir al que suposa l’aparador de la promoció comarca per excel·lència. En concret, tenen previst comparèixer: B-Consultors, Opensat, Carnisseria Alberto Picó, Màxima Bikes, Mobles Escrivá, Coletas Kids fashion & complements, Publi4, Luansa, Mobles Ortolà, Twelve Beauty, Motos Mahiques, Somriures, Gala’s, Coqueta Moda Infantil, Joieria Torres, El Vestidor de Yolanda, Maika Regals, Perruqueria Salvatore, Saló Eos, Energías Renovables HG, YorkGlam&Bopp Soul, Vorwerk, Calçats Dora, Dilatando Mentes, AutoEscola Ondara; aquests negocis dins del Prado. A banda, el l’exterior de la fira muntaran estand el centre de jardineria MonVerd i Màxim Sound.

            A banda, l’organització ha disposat d’un espai -fòrum per a tallers com el de la prestigiosa empresa de productes de cosmètica natural creada per l’ondarenc Pedro Català -dissabte de vesprada i diumenge de matí-; la presentació del llibre de Sergio Pérez a càrrec de l’editorial Dilatando Mentes -dissabte de vesprada-; tast de vermut a càrrec de Bodegas Aguilar -diumenge de matí-; conta-contes amb photocall, desfilada canina i desfilada de moda amb models entre els participants al calendari de l’AECC –diumenge 19 per la vesprada-. Aquesta última associació té previst presentar també el seu calendari el dissabte 18 de 18 a 20 hores.

            A més, el cap de setmana central de la fira compta amb la Fira d’Animals que ha estat explicada pel regidor d’Associacionisme, Miguel Gomis, qui ha incidit en que “va començar amb poca cosa i ha anat fent-se gran” per a posar de relleu que encarna el vessant més tradicional d’un esdeveniment que es remunta a finals del S.XVII i que en a penes tres edicions ha aconseguit reivindicar-se com a lloc de referència en la geografia valenciana. En això, ha elogiat la col·laboració de l'Associació de Carreters i Cavallistes que, a banda del suport, tornarà a disposar dels carruatges al migdia del diumenge 19 per a portar a passejar pel casc urbà als visitants que ho desitgen.

Tot aquesta oferta es completada eixe mateix dia amb el Concurs Caní que tindrà com a escenari la plaça del Convent a les 9.30 hores del diumenge 19 per a oferir una mostra d’agility; i l’exposició de cotxes i camions històrics que arriba a la 19a edició  amb la novetat de emplaçar-se en l’avinguda del doctor Fléming.

 

 

 

 

 

<<< Volver a la portada