La campanya “Ondara una història de comerç” arriba a l’escola

  • La campanya “Ondara una història de comerç” arriba a l’escola
  • La campanya “Ondara una història de comerç” arriba a l’escola
  26/10/2023

La commemoració del Dia del Comerç a la Comunitat Valenciana ha marcat el lliurament dels premis a l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner que ha participat en la campanya de comerç local “Ondara, una història de comerç. Descobreix els comerços d’Ondara que van ser referent a la comarca”.

        La iniciativa ha estat dirigida als escolars de 6 a 12 anys per part de les Regidories de  Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament d’Ondara, que s’ha desenvolupat a manera de gimcana, per a obtenir els 250 euros en material per a ser adquirit als comerços locals com a guardó, a més del pop-it per cada alumne, i 10 tablets a sortejar.

 

UN RENOM PER TOTA LA COMARCA

 

        L’alcalde, José Ramiro, i la regidora de Promoció Econòmica, s’han congratulat en l’acte d’entrega dels guardons de l’interès suscitat entre els escolars del municipi per a posar de relleu la transcendència del comerç ondarenc per a la comarca al llarg de la història. Amb això han justificat un projecte que ha conjugat el vessant comercial amb el turístic i educatiu al voltant d’una ruta que ha inclòs en una primera fase a establiments de tant de renom com Casa Rosita Grimalt, Ca la Baixaeta, Tejidos Bosch, Català la Moda,  Papereria Iñareta, Ferreteria Llúzar, Tejidos Català, Mercat Municipal que han passat a la història, junt a altres com Mobles Escrivà, Bodegas Leopoldo, La Drogueria, .Bodegas Aguilar, Carnisseria Alberto Picó o Ca Paquitina que mantenen la trajectòria de servei per a romandre oberts al públic.

        Tots ells, segons han explicat, han col·locat una placa identificativa amb un codi QR, que aporta tota la informació sobre el comerç, història i fotos antigues, i han facilitat una peça d’un puzle als xiquets que els han visitat  amb el kit d’explorador arreplegat prèviament a la Casa de Cultura.

        No obstant això, els responsables municipals han deixat obert el projecte a futures incorporacions a fi de vertebrar una ruta turística que perdure en el temps com a atractiu etnogràfic i turístic.

<<< Volver a la portada