El grup municipal del PSPV de Pego al·lega contra la negativa de la Diputació d’Alacant a participar en el Fons de Cooperació Municipal.

El grup municipal del PSPV de Pego al·lega contra la negativa de la Diputació d’Alacant a participar en el Fons de Cooperació Municipal.
  13/01/2017

Denuncia el greuge comparatiu de la província respecte a Castelló i Valencia i les seues repercussions

 

El veure reduïdes a la mitat les perspectives de finançament de l’Ajuntament de Pego per la negativa de la Diputació Provincial d’Alacant a participar en el Fons de Cooperació Municipal ha motivat al grup municipal socialista a formular una al·legació contra una mesura que, segons afirmen, “propicia que els municipis de Castelló i Valencia compten amb el doble de recursos que els d’Alacant”.

            En concret, les previsions de la mesura impulsada de la Generalitat eren rebre 255.450 euros per a Pego, que la deriva del govern del Partit Popular a la corporació provincial alacantina amenaça en reduir a 127.725. Segons el portaveu del PSPV, Raúl Tamarit, eixa postura “significa que deixem d’ingressar uns diners que serien molt valuosos per a la dinamització econòmica del municipi i a cometre nous projectes”.

            Amb això ha advertit que de persistir la negativa del PP en la Diputació, i atès que el Fons de Cooperació Municipal es finança a parts iguals entre la Generalitat Valenciana i la Diputació, Pego rebrà sols la part que li correspon al govern autonòmic, el que per al grup socialista “es una cosa que perjudica greument al nostre poble, pel que anem a lluitar per a donar-li la volta a aquesta situació”.

            Tamarit ha desvelat que la fórmula amb la que des de les files socialistes pretenen aconseguir que finalment es complete el referit fons és la proposada pel grup socialista a la institució provincial, i rebutjada pel PP, en el plenari de pressupostos de la institució provincial. Així, advoquen per una banda per disminuir determinades partides d’inversions del pressupost de 2017 per a donar cobertura d’inici al mencionat Fons de Cooperació, i per altre, la concertació d'un crèdit bancari per a finançar les baixes en les partides d’inversions propostes; préstec que seria amortitzat amb el superàvit de l’exercici 2016.

            “Pareix del més raonable, ja que permetria la participació de la Diputació en el fons, i el préstec no significaria ningun problema financer per a la institució atès que es podria cancel·lar en pocs mesos amb el romanent de tresoreria del 2016 que en ocasions ha arribat als 60 milions d'euros”, ressalten els socialistes en un comunicat.

<<< Volver a la portada