Empar Marco repassa la faceta periodística de Joan Fuster als Encontres a Beniarbeig
La periodista Empar Marco ha protagonitzat la tercera de les conferències del cicle Encontres a Beniarbeig que aquesta edició dedica a la figura de Joan Fuster. La conferenciant que no va voler presentar-se com a especialista en l'assagista de Sueca, sinó com a estudiosa de la vessant periodística de la seua obra, va dedicar l'exposició, amb el títol de Fuster, periodista i articulista, a repassar precisament la relació de Fuster amb el periodisme al llarg de la seua vida.
Marco va apuntar que per a Fuster el periodisme era una manera d'acostar els fets a la ciutadania a través del que va anomenar l'"article d’idees", fet amb un compromís explícit amb la cultura, la llengua i el País, entès, val a dir-ho com a l'àmbit geogràfic de l'idioma, és a dir els Països Catalans.
El llibre i l'article són els escenaris de l'escriptor, conscient que "la primera obligació de l'escriptor és fer-se llegir", va afegir Empar Marco qui, seguint aquest aforisme, va definir l'autor com a "un opinador que fa pensar" i "pren partit sense deixar-se prendre pel partit".
Marco va entrar en molts detalls de la vida de l’assagista, també en el seu paper com a periodista, i va repassar els principals episodis i polèmiques al voltant d’aquesta faceta.
La propera i darrera conferència del cicle d'enguany serà el dia 1 d’abril -s’ha canviat la data inicial-, i correrà a càrrec de Joan Francesc Mira amb el títol "Allò que representa Fuster".