Canfali Marina Alta

Gin Lemon’s: melodies fresques, balladores i carregades d’energia

Gin Lemon’s: melodies fresques, balladores i carregades d’energia
  14/01/2017

La formació de Pedreguer presenta el seu primer disc, Irreflexions

 

LLUÍS PONS

 

Allò que va nàixer sense pensar-ho, en llargues vetllades carregades de rialles, mistela i la companyia de la música, ha pres cos en aquestos dies, quasi quatre anys desprès, en el primer treball discogràfic de Gin Lemon’s, que duu per nom Irreflexions. Un projecte que va arrancar amb la mateixa insolència i atreviment que perfila el caràcter del grup, una colla de cinc amics d’entre 23 i 25 anys, tots ells de Pedreguer, que un dia decidiren fer música.

            Molta il·lusió i gran dosi de companyonia, això si, s’han encarregat de la resta. Els inicis van ser d’ajuntar-se els amics algunes nits i compartir l’afició per la música. Formació, uns més que altres; però la majoria bàsica i millorada de forma autodidacta. Ara bé, l’entusiasme pels núvols.

            Començaren versionejant temes populars de rock i rock dur d’altres grups més populars -Barricada i Extremoduro, entre d’altres-. Amb eixe repertori va aplegar la primera actuació, al Pub Verdolaga de Pedreguer, en una calorosa vesprada de les festes de 2014. Pocs mesos abans, en la mateixa barra del pub una animada nit de tantes, va quedar aparaulat el concert. El grup, que encara no tenia ni nom, va transformar aquell desafiu en una motivació per posar-se les piles. L’actuació, no cal dir-ho, va resultar exitosa.

            Hui Gin Lemon’s són Jordi Costa (guitarra); Víctor Vives (baix); Jeroni Gayà (bateria); Raul Masià (veu principal); i Miquel Pedrós (teclats i veu auxiliar). També han passat altres amics i membres de la colla com ara Pablo Pons (qui va posar les “castanyes al foc” en aquella primera actuació portant la veu), Miquel Gayà, Pepe Llopis o Marc Miralles.

            A partir d’aquella actuació, el grup es va encoratjar i va tirar endavant amb ànims renovats. Vingueren noves actuacions a Pedreguer i altres punts de la comarca, així com a Gandia i Benidorm. Mentrestant, la producció pròpia anava prenent forma a foc lent. De tant en tant cada membre portava unes lletres amb base melòdica i entre tots les perfilaven, li donaven forma, fins que els agradava com sonava allò. “Sempre hem fet tot entre tots, i eixa és una de les claus per les quals no ens hem cansat”, matisa un dels seus components.

            Vull (que ara es titula La màgia de l’instant) i Tornar a Començar van ser els seus primers temes. A poc a poc, i amb molt de treball, van anar apareixent la resta, fins completar els deu títols del CD. 

Buscar noticias
Agenda