La cuina de la comarca es posa de dol per la desaparició de Pepa Romans
A penes un més després de haver rebut l’homenatge del seu poble i de la comarca a la Fira La Marina Alta en els 5 sentits: el gust, ha desaparegut l’emblemàtica cuinera ondarera Pepa Romans als 72 anys d’edat.
Romans, que ja presentava un precari estat de salut en aquell acte, va aconseguir fer de la caseta construïda en un bancal de tarongers de Pamis en 1986 un empori gastronòmic de referència de la cuina mediterrània per tota la geografia nacional amb la consecució d’una estrela Michelín, que ha mantingut fins ara i la que ha anat incorporat dos sols Repsol.
La seua figura, tal i com recollia un recent audiovisual de TVE, va trencar motlles en eixe univers de l’alta cuina que composen una majoria d’homes, i eixa circumstància va ser ressaltada pels representants d’AETHMA al sumar-se a un reconeixement on es posava en valor una trajectòria que va tindre com a punt de partida les receptes de cuina tradicional, per anar evolucionant amb la constant innovació des del punt de vista estètic, sense perdre l’essència i la qualitat que li donaven identitat a Casa Pepa.
El soterrament està previst per a les 17 hores de hui dimecres en l’església parroquial de Santa Anna.