La Regidoria de Cultura de Pego reprèn el cicle “Art i Café” al Museu Contemporani amb la pintora Carmen Server

  • La Regidoria de Cultura de Pego reprèn el cicle “Art i Café” al Museu Contemporani amb la pintora Carmen Server
  • La Regidoria de Cultura de Pego reprèn el cicle “Art i Café” al Museu Contemporani amb la pintora Carmen Server
  25/11/2023

La pintora Carmen Server ha estat la protagonista de la  represa del cicle “Art i Café” al Museu Contemporani de Pego per part de la Regidoria de Cultura.

        Segons ha explicat el responsable de l’àrea, Josep Mengual, la recuperació de la iniciativa s’emmarca dins de la intenció de continuar donant visibilitat a les dones artistes del municipi mitjançant una xarrada distesa portada a cap per la llicenciada en Belles Arts, Mari Server. Xarrada que, segons apunta, agafa el nom del berenar que la precedeix on la convidada exposa la seua trajectòria, inquietuds i vivències en eixe mon.

 

AMPLIACIÓ DE L’ESPECTRE CAP A ALTRES DISCIPLINES

 

No obstant això, el regidor ha avançat que l’organització ha decidit ampliar l’espectre del projecte de cara al futur cap a altres disciplines artístiques més dinàmiques com la fotografia o la música, per tal de posar en valor el Museu Contemporani.

        Per la seua banda, l’artista convidada ha anat contestant a totes les qüestions plantejades per la organitzadora al voltant del seu contacte en el mon de la pintura, l’experiència acumulada i les preferències en tècnica i temàtica a l’hora d’agafar els pinzells.

“Des de ben menuda ja tenia jo passió per a dibuixar i per les coses manuals, encara que conforme vaig anar creixen em vaig decantar per la perruqueria, encara que vaig tindre que deixar la professió a causa de problemes de salut” ha explicat Server, per a confessar que va tornar al mon artístic arran de l’anada dels fills a l’escola mitjançant el contacte amb gent amb inquietuds per eixe mon com Rafel Ruiz.

Així, amb els consells d’aquells respecte a les tècniques a emprar, va començar a experimentar de forma autodidacta amb reproduccions a l’oli d’obres impressionistes com les de Toulouse-Lautrec, i després d’experimentar en diferents camps, evolucionar cap a una concepció mes realista, que ha derivat cap a unes obres costumistes caracteritzades pel detall com a senyera. Les més representatives del seu currículum artístic han estat projectades davant del nombrós públic present, front al que l’autora ha advertit que “jo no ha sigut molt de fer exposicions, si no és amb companyia”, encara que ha reconegut que la primera individual que va encarar li va valdre al remat per a ser contractada per a donar classes de pintura al CEAM durant dotze anys. Aquest període l’ha qualificat com “el de més plenitud de la meua vida, tant per poder fer el que m’agrada com per la companyia que vaig disfrutar ”.  

<<< Volver a la portada