L’Ajuntament de Pego amplia la dotació de miniecoparcs a huit

L’Ajuntament de Pego amplia la dotació de miniecoparcs a huit
  18/05/2023

Les Regidories de Residus i Medi Ambient de Pego han apostat per continuar el foment del reciclatge augmentant el número del reciclatge amb la instal·lació de dos nous miniecoparcs a la plaça Maria Cambrils i en els voltants de l'edifici CMFPA Pérez Ramos.

            Ambdós venen a ampliar a huit la dotació ja existent en el carrer Jaume I, en el passeig Cervantes, en la plaça Antic Regne, en els voltants del Centre de Salut i el centre escolar Rosalia Bondia i la zona del Calvari.

            Els dos nous tenen el mateix format que els anteriorment instal·lats en forma d’opi i compartimentats en el seu interior per a separar el depòsit de bombetes incandescents, bombetes led de baix consum, piles de botó i alcalines, bateries de xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta, així com aparells elèctrics i electrònics en desús.

Segons les dades del departament de neteja, els xicotets aparells elèctrics i electrònics i les piles continuen sent dues de les deixalles que més reciclen els pegolins i pegolines. Pel que fa a les quantitats de reciclatge en aquests contenidors continua sent similar als últims registres, fa a penes uns mesos: que comporta la retirada del voltant de

10 quilos de piles cada dues setmanes.

Les dades en qüestió indiquen que malgrat que sempre hi ha marge de millora el municipi té uns registres de reciclatge millors que els de la mitjana autonòmica. Així, el reciclatge de paper i cartó és de 20,6 quilos per ciutadà, molt superior a la mitjana de la Comunitat, que se situa en 16,2. El mateix succeeix  amb el tema del vidre que ariba als 22,9 quilos front a la mitjana comunitària de 17,03; i també en envasos lleuger amb 14.9 quilos, front a 14,6. .

“Sabem que hi ha marge de millora i volem aconseguir-ho. Amb aquesta mena d'accions, el camí és aquest, l'ampliació de mini ecoparcs i continuar treballant per a conscienciar a la gent i facilitant el procés de reciclatge”, ha manifestat el regidor de l’àrea  Ricardo Sendra.

<<< Volver a la portada