Música de banda a Benissa: pasdobles festers
Si t’agrada la música de banda i els pasdobles festers, esta nit has d’anar a Benissa. La Societat Lírica i Musical intervé en la XVIII Campanya de Concerts d’Intercanvis Musicals, a les 22.30 hores, al Passeig Dolors Piera. I, a més, hi ha una altra sorpresa perquè seran els membres més novells de la banda, sota la direcció de Miguel Àngel Grau, qui interpreten alguns dels pasdobles festers que els han acompanyat des dels inicis.
El concert s’iniciarà amb la presentació del pasdoble denier Segrelles, del compositor José Pérez Vilaplana, seguit de Primavera, d’Antonio Gisbert Espí; a continuació s’oferirà el pasdoble José Luis Valero. L’obra de José Teruel Vidal va ser estrenada l’any 2000 i, sens dubte, no hi ha festivitat als nostres pobles en què no sone. Després d’aquesta peça tan emblemàtica, la Banda de Benissa presentarà Caridad Guardiola, del compositor d’Agost Antonio Carrillos Colomina. Vicente Marín, escrit per Rafael Doménech Pardo i José Aparicio Peiró, és un pasdoble que va ser escrit per a recordar la figura del professor Vicente Marín Sanz i amb el pas del temps s’ha convertit en un clàssic de la música festera. Per últim, la primera part del concert acabarà amb Febrer, de Juan Calatayud Castelló, un pasdoble dedicat a les festes de Moros i Cristians de la localitat de Bocairent.
La segona part començarà amb la peça Educandos de Benejúzar, de José Aparicio Peiró, i continuarà amb Francisco Bravo, de Manuel Carrascosa García. Tot seguit, s’interpretarà el pasdoble El Abuelo, de Miguel Villar González. L’entrà, de Cristòbal Mora Santos, és un pasdoble que també ha format part del repertori dels benissers i benisseres en totes les festivitats i per això s’ha incorporat en aquest concert. Les dos darreres peces seran Pérez Barceló, de Bernabé Sanchis Porta, i Xàbia, de Salvador Salvà Sapena, el pasdoble per excel·lència que va ser escrit l’any 1976 i que hui encara resulta emocionant.