Serveis Socials, Educació i Sanitat d’Ondara presenten el programa de benestar emocional per a joves
L’Ajuntament d’Ondara ha impulsat un programa de Benestar Emocional dirigit als centres educatius que es desenvoluparà al llarg de les pròximes setmanes d’octubre.
La presentació de la iniciativa l’han feta coincidir amb el Dia Mundial de la Salut Mental, els regidors de Serveis Socials, Àngels Grimalt; Educació, Rosa Ana Marí; i Sanitat, Jordi Ruiz, que han comparegut acompanyats per la psicòloga i coordinadora d’Amadem, Esther Escrivà.
Segons han detallat, aquesta última entitat aportarà els recursos i assessorament per a reprendre les diverses activitats pendents del curs passat. En concret, el programa de Benestar Emocional a l’IES Xebic tindrà lloc els dies 14,15 i 16 amb els tallers de salut mental ONG-AMADEM per a l’alumnat de primer d’ESO. Activitat que, organitzada per la Regidoria d’Atenció Social, té com a objectiu general que l’alumnat identifique les seues emocions, les valide i aprenga a regular la seua intensitat i dins d’aquestes, concretament l’ansietat, l’angoixa o l’estrès mitjançant dinàmiques, recomanacions i exemplificant algunes tècniques per rebaixar l’activació, recomanant entrenament, en el seu dia a dia.
El programa habilita a més la Bústia de Salut Mental i el Racó del Benestar al referit institut a partir del 17 d’octubre, a l’IES Xebic, en l’hora del pati, els dijous de cada dos setmanes, amb la finalitat de que es deixen per escrit consultes, que es resoldran o es derivaran als especialistes pertinents. Segons apunten, les respostes als dubtes plantejats en la Bústia de Salut Mental es donaran quan se celebre el Racó del Benestar, i es resoldran junts en l’hora del pati, els dies 17 i 31 d’octubre i 8 i 15 de novembre. Tot això a menys que es necessite una resposta de forma privada, i disposarà també d’una vessant digital.
Les activitats continuaran el dimecres 23 a l'Auditori Municipal d’Ondara, amb el “Teatre No a l'estigma” a càrrec de l’associació ADIEM de malalts mentals d'Ontinyent. Aquesta representació, organitzada per la Regidoria d’Educació, anirà dirigit als cursos superiors de l’IES Xebic i s’oferirà en dues sessions en horari de matí; de 9 a 11 hores per a Grau Bàsic inclusiu, TASPD i Educació Infantil; i de 12 a 14 hores per a 4t ESO, tallers ocupacionals i grup terapèutic d’Amadem.
Des de les tres Regidories han valorat molt positivament aquest programa, per a mostrar la seua esperança en que el pròxim curs es puga repetir i ampliar. En això, la responsable d’Educació, Rosa Ana Marí, ha recalcat el fet de “d’estar en costant contacte amb els centres docents per facilitar qualsevol recurs que implique una millora en el seu desenvolupament, i aquesta iniciativa servirà per a donar-los eines per enfrontar i gestionar qüestions emocionals”.
Per la seua banda, el regidor de Sanitat, ha insistit en que “la salut mental és un problema molt important i malauradament, és costós accedir a professionals de forma pública, per això amb aquest programa pretenem anar un pas més enllà i donar una resposta adequada”.
En la mateixa línia s’ha col·locat la titolar de Serveis Socials per a incidir en que “la salut mental era una qüestió de primer ordre per a nosaltres, i tot que en Serveis Socials hi ha diferents programes, pensem que és important ampliar l’oferta, en aquest cas, dirigida a la població més jove”.