Un jove xef de Burgos guanya el Concurs de Cuina Creativa de la Gamba de Dénia
El primer premi del Concurs de Cuina Creativa de la Gamba Roja s'ha anat enguany a Miranda de Ebro (Burgos). El xef Alejandro Serrano, de 22 anys, ha convençut el jurat amb el seu gamba roja de Dénia a la llimona. En segon lloc ha quedat Álex Primo, del restaurant Cyrus TAT, de Port de Sagunt, amb una gamba roja de Dénia i suquet marí acidulat mentre que l'únic participant de la comarca, Ismael Bilbao, del Samaruc, de Dénia ha obtingut el tercer premi . Bilbao ha preparat una gamba roja de Dénia en escabetx de taronja sanguina i garum valencià.
Els tres joves cuiners s'han endut un trofeu realitzat per l'artista Toni Marí. A més, el guanyador ha aconseguit 500 euros en metàl·lic aportats per l'empresa Gastroequipa per a l'adquisició de subministrament.
El concurs, que organitza l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turismio de la Marina Alta (Aehtma), s'ha celebrat este dimarts al Mercat Municipal. El premi especial de Aehtma s'ha concedit al crític gastronòmic José Carlos Capel, que dóna suport l'activitat des dels seus inicis fa set anys, tal com ha destacat la presidenta de l'entitat, Cristina Sellés.