L'equip de govern de Dénia donarà facilitats per al muntatge de les terrasses d'hostaleria

El equipo de gobierno de Dénia dará facilidades para el montaje de las terrazas
  02/05/2020

 

L'Ajuntament de Dénia garanteix a EHTMA que quan els locals d'hostaleria reobrin les seues portes només pagaran per les taules que puguen traure al carrer en cada etapa i s'habilitaran ajudes per al pagament de la taxa d'ocupació de via pública. Així ho va dir en una reunió amb representants d'AEHTMA.

Es constituirà un grup de treball, integrat per tècnics i representants de tots els grups polítics municipals, per a estudiar les condicions d'ocupació dels espais públics durant les fases de desescalada de l'estat d'alarma i una vegada assolida la nova normalitat.

Aquest grup de treball estudiarà les propostes plantejades per l'associació, tenint en compte que "l’objectiu primordial ara és garantir la seguretat davant la pandèmia", ha destacat l'alcalde, Vicent Grimalt.

En la reunió mantinguda per mitjans telemàtics s'ha ratificat també el compromís, per part del consistori, de no cobrar la taxa d'ocupació de via pública (OVP) mentre l'activitat econòmica estiga suspesa.

Quan es reobrin els locals només es liquidarà la taxa per l'ocupació efectiva (les taules permeses en cada fase de la desescalada) -no per l'autoritzada, que pot ser superior- i s'hi habilitaran ajudes per al pagament de l'OVP.

A més, pel que fa a un altra de les peticions d'AEHTMA, l'ampliació de la superfície que poden ocupar les terrasses per a poder incrementar el nombre de taules mentre les mesures de distanciament continuen vigents, l'Ajuntament començarà a setmana vinent a avaluar-ne les possibilitats segons cada zona de la ciutat.