Dénia sol.licitarà al govern central una unitat de policia local de diversitat
Les banderes trans i de l'arc de Sant Martí onejaran a partir del diumenge a l'Ajuntament
Amb la finalitat de lluitar contra la discriminació sexual i els delictes d'odi, Dénia sol·licitarà al govern central la creació de la unitat de la Policia Local de Diversitat. La mesura forma s'inclou en el full de ruta traçat pel municipi per a convertir-lo en un lloc on la inclusió, el respecte a la diversitat i la igualtat siguen efectius i reals en tots els àmbits de la societat. Tots els grups municipals van donar suport al dijous una moció en la qual figuren onze mesures i actuacions encaminades a això en els àmbits cultural, esportiu, educatiu, institucional, laboral, judicial i festiu. Entre elles, l'elaboració i proposta d'aprovació del primer Pla Municipal de Diversitat.
El regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, ha explicat que la moció va nàixer de la voluntat de convertir la declaració institucional del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ (el diumenge 28 de juny) en l'hora de ruta que s'ha de seguir. En ella es posa de manifest el llarg trajecte que queda “per a arribar a ser una societat on no es produïsca cap mena de discriminació per motiu de sexe, identitat de gènere o orientació sexual”. Fa una denúncia explícita contra l'homofòbia, lesbofobia, bifòbia i transfòbia i recull el compromís de treballar per a erradicar aquesta xacra social.
Javier Scotto i Óscar Mengual, responsable de Festes, han presentat també una campanya per a promoure la inclusió i la diversitat en les principals festes de la ciutat. Han estat abrigallats pels representants de diversos col·lectius festers (Juan Salvador Pérez Llopis, president de la Junta Local Fallera; Bernardo Hernández, membre de la Comissió de Festes; i Amparo Mata, membre de la directiva de la Federació de Moros i Cristians (FEMMICC) de Dénia).
La campanya de festes inclusives utilitza el logo IN, primera part de la paraula “inclusiva” i vocable anglés d'ús generalitzat que significa “en”, per a expressar el sentiment de “estar dins” de les nostres festes sense cap mena de discriminació. Es juga també amb els colors que més identifiquen a cadascuna de les festes i amb formes geomètriques, creant dissenys que interpreten la unió, complicitat i comunitat.
Quan aquestes celebracions tornen al calendari anual, es podran veure els missatges Ja estem in Falles, Ja estem in Moros i Cristians i Ja estem in Festa Major seguits del text “ni per sexe, ni per raça, ni per religió, ni per capacitats. In Dénia, cap persona es queda fora”.