Juan Chover es presenta hui a la investidura “amb l’objectiu de reprendre l’agenda de treball i progrés per al Verger”

Juan Chover se presenta hoy a la investidura
  22/03/2022

El candidat de l’assemblea del PSPV del Verger a ser elegit nou alcalde, Juan Chover, es presenta hui a la sessió  d’investidura que tindrà lloc a les 20 hores al saló de plenaris. 

        Segons s’ha expressat el grup municipal socialista en un comunicat, la intenció és “recuperar el temps perdut en els darrers anys pel que fa a la gestió municipal”. No obstant,  l’alcaldable socialista incideix en que “en relació a la inversió pública s’ha treballat molt des de l’equip de govern socialista tenint en compte el bloqueig any rere any a l’aprovació dels pressupostos: ferramenta imprescindible per a poder realitzar les polítiques el poble necessitava i necessita”.

En això, Chover afirma presentar-se al ple amb diversos compromisos, entre els quals destaca “aportar serenitat” al consistori, ja que, segons apunta, “només des d’ella es pot arribar als millors acords i prendre així les millors decisions, ja que la crispació dels últims anys no ha portat res bo”.

        El compromís abasta també a la presentació dels pressupostos municipals, una vegada conformat el nou equip de govern, a poder ser, al ple ordinari de març o fins al termini del 17 d’abril. En aquest punt, aposta per tirar endavant el programa de govern amb què els socialistes es presentaren a les eleccions del 2019 i després dels contactes mantinguts amb els diferents grups municipals, a més de reforçar les partides pressupostàries que actuen directament sobre el teixit econòmic local des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç. A banda, l’alcaldable s’ha compromès a prioritzar el capítol d’inversions en el que inclou expressament la millora de l’espai municipal de l’Antiga Fàbrica de Sabó, la correcta adequació i renovació del so i la il·luminació de l’Auditori de la Casa de Cultura, les obres de la Casa de la Senyoreta i l’antic escorxador, la renovació de la gespa artificial, banquetes i porteries del camp de futbol, posar en valor el polígon industrial, culminar la remodelació del Centre Social i reforçar el Planifica 2023 -obra de Diputació- per a la plaça en l’antic recinte del bàsquet, la remodelació del Cementiri Municipal i l’augment d’arbres i zones verdes del Verger.

La nota anticipa que “Juan Chover no només parlarà de present, sinó de futur, i en això es compromet a aplicar una reducció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) en els pressupostos de 2023, per tal que, una vegada estudiat pels serveis tècnics, puga aproximar-se al 10 % del rebut”. Mesura aquesta última que haurà d’aprovar-se abans d’octubre de 2022, però que l’alcaldable es compromet a dur endavant des de ja.

“Des de la Regidoria d’Hisenda hem aconseguit en els últims anys la cancel·lació del deute, a més de deixar d’estar intervinguts i, e aquest sentit, ja ens trobem en condicions de poder reduir l’IBI per a benefici de tots els veïns i veïnes del Verger”, ha matisat.

Per altra banda, des del grup municipal socialista s’emplaça al de  Compromís a passar de les paraules als fets amb la seua entrada al govern municipal  “si volen fer polítiques progressistes i no dedicar-se només a voler tutelar els regidors i regidores del govern amb el xantatge de bloqueig a la gestió”. Aquesta dinàmica ha estat qualificada com “de paràlisi” pel fet que, segons apunten, “ ha basat la seua tasca durant el temps que portem de legislatura amb l’excusa del nul tracte i comunicació amb l’alcalde”.

En concret Chover proposa “l’entrada del grup nacionalista en  Junta de Govern on poden participar del dia a dia de la gestió, estar assabentats de primera mà de tots els expedients tramitats i a més accedir, tal com poden fer des de l’oposició, a tota la documentació administrativa que necessiten.

Tot això, segons especifica l’alcaldable,  queda complementat per la creació d’una Regidoria de Projectes Europeus, per a proposar-ne i tramitar-los, que podria estar ocupada per Compromís.

Finalment, el candidat del PSPV agraeix la predisposició dels grups municipals de l’Ajuntament, tant del Partit Popular com de Compromís, per a desbloquejar la gestió municipal i fer avançar el municipi Verger en un context de consens.

 

 

 

<<< Tornar a la portada