Dénia es promociona com a destí gastronòmic en el congrés Madrid Fusió
Un any més, i seguint la trajectòria dels últims anys, Dénia torna a ser present en el Congrés Gastronòmic Madrid Fusióm, que enguany celebra la seua 20 edició sota el lema “Més enllà del producte”. La ciutat participa des de l'espai de Saborea España, associació de destins gastronòmics del qual forma part des de l'any 2015, conjuntament amb A Coruña, Cambrils, Ciudad Real, Cullera, Gran Canària, La Palma, Lanzarote, Lleó, Logronyo, Pamplona i Segòvia.
Al llarg d'aquesta setmana, Saborea España serà en Madrid Fusión l'epicentre de la gastronomia espanyola amb l'organització de diferents tallers i presentacions gastronòmiques a càrrec dels destins que participen en aquesta edició.
La gastronomia de Dénia estarà representada en un estand atés per professionals de Turisme Dénia i amb presència de l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt; la presidenta de l'Associació d'Hostaleria, Cristina Sellés; la gerent de l'entitat, Reme Cerdà i diferents restauradors de Dénia.
El xef estrela Michelin José Manuel López Iglesias, del restaurant Peix i Brases, aquest dilluns oferirà en l'escenari principal de Saborea Espanya una màster class titulada “Cuina evolutiva a Dénia-Marina Alta: de la tradició a l'avantguarda sostenible”.
El dimarts, l'organització de Madrid Fusion i Turium Institute, en col·laboració amb Saborea Espanya, organitzen l'I Meeting Internacional de Turisme gastronòmic, en el qual participa el xef tres estreles Michelin Quique Dacosta. Dacosta xarrarà amb el periodista Jesús Trelis sobre l'excel·lència com a ingredient turístic.
De manera paral·lela, cada destí presentarà una tapa, oferint degustacions als participants del congrés, prescriptores seleccionats, així com a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que ha confirmat la seua assistència.
Per a aquesta ocasió, el xef José Manuel López prepararà de tapa una ensalada russa de quisquilla i anguila amb eriçó, que s'acompanyarà de vi blanc del Bodegas Les Freses.
Es preveu una alta afluència a aquest congrés gastronòmic una vegada eliminades les restriccions pròpies de la pandèmia.